Monday, October 10, 2011

Jamuan Raya

Situasi 1

Dalam perjalanan ke kuliah, kelihatan ramai pelajar, staf staf dan pensyarah tengah menjamu selera kat khemah yang konon konon ala open house. Banyak jugak makanan macam sate, lemang ( makanan raya... ). Tiba tiba... 

B : Beb, jom makan makan nak?
MN : Hah!!! Kat khemah tuh? Nak nak ( pantang nampak makanan free! )

Maka, dengan bangganya mereka berjalan ke arah khemah tu sambil diikuti beberapa orang lagi kawan kawan yang lain. Namun,

Pak cik Sesat : Eh, dik... Maaf staf sahaja ( sambil angkat tangan )

Dengan muka malu dan kecewa, mereka melangkah masuk ke dewan kuliah segera sambil mulut terkumat kamit mengutuk pak cik sesat tadi

Situasi 2

M : Hari ni ada open house kat FST, jom pegi nak?
MN : Kau ni betul ke, kang jadi macam hari tu. Taknak dah aku....
M : Ni khas untuk student je.. kul 11 kang, tapi kita pegi pukul 12 k
MN : Hummm... tengoklah

Time pukul 12, dengan semangatnya mereka ke open house FST tu tapi

MN : Kau tengok,  ada sisa je!!!
M : T______T

Situasi 3

U : Malam ni ada open house yang PMU punya
MN : Mana kau tahu??
U : Dalam kad raya yang dia hantar kat rumah tu
MN : Oooo, heheh aku tak baca pon. Jom pegi, dah 2 open house aku tak boleh pegi tau
U : Malam ni...

Tut tut... tut tut...

MN : Arghhhhh!!!!!
U : Kenapa??? Kenapa???
MN : Nah, baca

U : Arghhhh!!!! tidak tidak!!!

Akhirnya, sampai ke sudah tak dapat pergi open house. Ada tak sape sape nak buat open house lagi??

p/s : Sori semua, tak dapat nak update blog macam dulu sebab takde masa free. ( Maklumlah kena uruskan rumahtangga, kahkahkah ) (^___^)V

25 comments:

AwieKashi said...

patut la la tak hapdet....
sini dtg meh...
kat segamat ada open house... HUHUHU!

YOUsoF said...

Takde rezeki namanya tu..


Takp, panjang umur boleh pergi open house tahun depan ye.. ;D

Ct Aja said...

wuhuuuuuu yela takde rezeki, tggu raya korban lak...

shida'R said...

hye dear..raya dia xbis lg eh hehee ^_^

Mohd Izzar said...

alalala.. takda rezeki nk g open house..hhoo.. sabar je la ekk ..

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3....
jom la kita wat open house sesama yunk....keke

busynya dia..ehheh

Fara E's said...

aku rindu kau dohhhh ! :(

~SaL IjOu~ said...

ahahahehe..siannye dia..xpe..tunggu open house tahun depan plak~ ;p

budakijaupendek said...

hehe
sabar.
tp kecewa gak rasa tak dapat g open house. haha

teha said...

ololo.. cian laa sis ! xpe2.. next year ade lg.. hehe

Sarah Mohd Saleh said...

da abeh rye lahh awak ;)

dill said...

senior!

haha!

dill.

SoLy SoLicious said...

byk btol dugaan..sabor jelah...heeee

misspurple said...

hadess.siannyer MN..direct je tade rezki..hehe,nsa pon taon nie x wat opnhouse so x pat la nak jmput
p/s : nsa trgin nak mkn rendg,aye nih x dpt rendng lagi :(

asfira aminuddin said...

haha. babe! sedey gila. takpe takpe, lepas ni if ada open house sape sape, u pegi lagi okay :)

Abg Stalker said...

mandi air tolak bala!hahahha ;))

Siti Mashitah Saidin said...

ala... siannya.. tak da rezeki...

Nonie said...

alololo..ciannya si comel ni...nti next raya nonie wt open house khas tuk korng yer ^_^

ade2mama said...

xdpat mkn free ye eheheeheheh

pandangkedepan said...

ahaha...kempunan ke mengidam open house ni...xpe2 nex year boleh cuba lagi...:P

syahirooAhmad said...

alololo.. kesiannya kau.... hahahha. nak tergelak aku baca..

tapi situasi pertama tu.. kalau aku.. mau lari laju2... malu siot~

Ihsan Arifin said...

makan je tau haha

ORLANDO AHMAD said...

raya haji ade la

YOUsoF said...

*Sabar menanti cerita terbaru anda.. ;D

Yuyu Suwit said...

nice entry..sye follow sini yep..saye baru dalam dunia blogging..follow sekali jom ! =)
http://noridayumohamad.blogspot.com/