Wednesday, March 30, 2011

Encik, Kenapa Awak Hensem Sangat?

Encik, tumpang tanya boleh? Kenapa Encik hensem sangat? Kenapa rambut kaler camtu? Kenapa bukan hitam macam saya? Kenapa kulit putih melepak? Kenapa encik comel sangat? Tolonglaa jawab.. 


Kalo nak tujukan Entri ni untuk orang pempuan je boleh tak? Heheh, saja je nak nunjuk pakwe baru ( gagagagaga ). So, siapakah gerangan Encik Hensem tu? Saya taknak serba salah nak tunjuk kat korang, ( pempuan je ) sebab takot korang berkenan. Adess, nak tunjuk ke tak ek... Emmm, tengok jelaa. Tengok jer, TAPI takleh terminat or berkenan atau suka atau sewaktu dengannya! Ni amaran keras taw... heheh
tadi kitorang pegi kuar kat SoHo, London
Alamak, galop betol gambo tuh. Hahaha, actually saya tak tau nak post ape so saya citer je la pasal Prince Charming saya, ( perasan ). Nama dia yang hensem lagi kiut nih Charlie Simpson. Saya baru jer kenal dia kat Youtube dalam seminggu kot? Betol x Charlie?? Dia dulu membe band Busted, kalo korang wujud pada tahun 2000an tu kenal kot. Kalo tak kenal maka kita serupa!! Sebab saya pon baru kenal dia and band Busted tu. Rupanya band English, bukan US.

Nak tayang gambo dia boleh tak?? heheh...
Busted

 

mahal tu rambut dia

rambut dia yang saya suka... ;)


Ini sume gambo zaman muda dia, sekarang......
I
I
I
V
masih hot lagi... heheh, tapi ada jambang pulak




Monday, March 28, 2011

Cara Hilangkan Ngantok Masa Study

Memang mende normal la ni kalo korang student. Asal study je ngantuk, kadang kadang tu baru jer bukak buku dah menguap sebes0r mulut boyer buaya.... ( opppsss, spelling error! ) So cemana ni, cemana nak buang rasa ngantuk masa study? Whoa,senang jer. Ikut cara saya yerp? 
AMARAN....Kalo tak sesuai jangan tiru, ngeheheheheh

1) Study sambil makan chewing gum
2)Sediakan mineral water yang saiz 1L( banyak botol pon xpe ), minum la sampai korang nak terkenceng ( pee )

3)Nampak je ada membe yang tengah syok study baling bola kertas kat dia, pastu angkat tangan ke dada dan buat mimik muka tak bersalah
opss, jangan baling kat cikgu!!!
4)Make sure ada biskut feveret korang kat meja study, ( biskut cotek ke, Munchys ke, opss orang ganu plak boleh makan keropok )


5)Cakap sorang sorang apa yang korang baca, kalo ada orang tanya 'ko giler ek?' ; jawab balik ' aku giler ke?'

Wednesday, March 23, 2011

Seronoknya!!! Lalat Dah Besar....

Yeeepiii!!!! Korang ingat lagi tak Drosophilla yang penah saya kabo citerkan dulu... Alaaa, ada dulu dulu.Well, sekarang dorang dah ada anak! Percaya dok?? Ce caya, ce caya...

Ni betol betol bukan chobaan taw, memang betol pon lalat tuh dah ada cucu. Geli kot, tapi demi nak siapkan repot saya buang perasaan geli tuh.

Tuesday, March 22, 2011

Best ke Lagu Ni????

Like....like....like....like....
Best ke lagu ni? Saya cuma nak tanya pendapat bloggers 
semua je... hehe
Nak tawu selebihnya, sila ke bawah....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Actually ni one of my fav song, yaww!!!


Wednesday, March 16, 2011

Untuk Perempuan Je... "Any Kind of Guy You Want"

Hello girls.....
Any kind... any kind.....any kind of guy u want,
u decide, change ur mind
I will be there...

Waaaa, bestnyer kalo ada guy yang cakap macam tuh.  Agaknye pengsan kot sebab terlalu excited haha... Tapi nak taw tak memang ada pon guys yang cakap macam ni, nak taw sape?? Meh saya perkenalkan. Jeng.... jeng....jeng....

BIG TIME RUSH!!!!!! korang penah dengar nama boy group ni?
Kalo remaja jenis satu kepala ngan saya yang minat channel Nickelodeon mesti kenal dorang kann.. ke tak layan? Alaaa... lepas baca entri ni korang kena tengok, sebab sangat best citer ni.

Okeyh, dorang la guys yang sanggup jadi 'any kind of guy u want'... Nak kenal tak, kiut sangat!!
nilah mereka aka BTR saya.... ;)
Kita kenal sorang sorang ek..

Kendall Schmidt
Kendall lahir 2 Nov 1990 pastu tinggi 1.83m and pegang watak Kendall Knight. Masih solo....
James Maslow
Nama penuh James David Maslow. Lahir 16 Jul 1990 dan pegang watak sebagai James. Saya tak suka sangat dia sebab watak dia bajet sangat. Suka sikat rambut and perasan ensem.
Carlos Pena
Yang ni paling klaka and nakal! Nama dia Carlos Pena, Jr. and dalam citer tuh nama Carlos. Dia sangat desperate nak awek tapi takde yang berkenan sebab dia suka pakai topi. Suara sangat best pastu lahir pada 15 Ogos 1989. Paling bestnye dia ada taik lalat kat bawah pipi, hehehe....
Logan Henderson
Okeyh.... yang ni saya punye!!!! Jangan amek taw. Hehee... nama penoh Logan Philip Henderson lahir pada 14 Sept 1989. Dalam citer tuh ada awek tapi real life... SAYA laaa, ( bapak perasan kaw... ). Tapi dia sangat kiuuuuuut...... dan paling genius dalam citer tuh. wink wink.....  n _ <
Pilih pilih.....
ke'gila'an mereka terserlah.... hihihihi
Any kind of guy u want girl!!!
Saya tinggalkan korang ngan video nih taw... tengok jangan tak tengok!!!!
video


Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN


BANNER BEN ASHAARI
Alloo bloggers... ni first time saya join segmen Abang Ben. Menarik betol segmen ni, ( sebab semangat chenta negeri saya tinggi.. hehe ) So saya pon join la, tak salah kann... kan?? Okeyh, kita ikuti temubual Abg Ben tentang saya.... kekekeke ;)


Abg Ben : ce citer latar belakang deme?
MN        : saya orang Ganung, lahir kat Ospital Kole Ganung 
( erkk... ape tuh ). Opss, nama saya Azwa tapi geng kacik panggil Wawa ( arghhhh... tak mau lagi nama tuh ). Se agi, saya anok sulung dari dua orang adik bradik


Abg Ben : ( adoii... banyak plak dier citer ) haa... profesion skang??
MN        : Student kat UKM Bangi, blogger Terengganu, pemilik Facebook Azwa Digiovanni 


Abg Ben : Blog feveret kamu ape?
MN        : owh... mestilaaa blog ni Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau sebab klakar giler... hilang stress bila baca blog ni 


Abg Ben : Ape plok blog yang deme dop suke masuk?
MN        : owh.. soklang yang sangat mencabar, emmm setakat ni okey jer sume. Takdop yang menjadi mangsa kritikang saya lagi 
( saya dop lebong nih... )


Abg Ben : Yelaah2x... last skali ape plok impian deme terhadap blog deme nih?
MN        : wow!!! soklang yang saya tunggu. Saya nok blog saya sehat sejahtera sokmo, disukai ramai, dan satu lagi saya nok blog saya sentiasa dikunjungi orang.. ihihihihi


Tulaa soklan yang diinterbiu... So jom kawang kawang sume kita join segmen ni di blog Abg Ben. Yeehaaaa!!!

Sunday, March 13, 2011

Tempias Tsunami dari Jepun di Pantai Batu Burok, Terengganu


Memang dahsyat kan? Tak sangka sampai Terengganu pon terkena tempias tsunami dari Jepun. 
( ### PERHATIAN : Tsunami ni berlaku pada 11 Mac 2011 pada hari Jumaat!! )Tapi nasib baiklaa tak teruk sangat,.... Tapi memang tak sangka, sangat sangat tak sangka dan susah  nak percaya.. Maybe korang pon taknak caya tapi k0rang kena gak percaya! ( banyak giler tapi.... hehe ) 

Actually saya pon tak taw nak citer cemane, teng0k jelaa gamba neh yer.. Kejad!an berlaku di Pantai Batu Burok, Terengganu. Dekat pulak ngan hosp!tal, memang neves deb0r g!ler... Harap harap laa kejadian ni tak berulang lagi.... Amiiiin..



 





Nak tengok lagi.....
pagar yang korang nampak tu adalah pagar hospital...

selama ni tempat orang main layang layang

abess pokok kelapa dapat air free free

jalan pon daa tak nampak

yang hitam nung laut yer!

kesiann... takleh lalu : (
# macam bese, gamba tak cun.... MAAF sesangat!!!!!

Thursday, March 10, 2011

Jom Balik Kampung

Bape lama dah kamu sume tak balik kampung? ( erk... sape yang ada kampung je yer.. ) Cuba angkat tangan sume. Haaa!!!! ni mesti ramai yang dah lama tak balik kampung, maybe jauh kot atau duk hostel ke atau bla bla bla.. Kalo alasan tu takpelaa, tapi kalo saja saja taknak balik tu memang rugi la kamu yer. 


Hehe, actually saya pon dah lama tak balik kampung, adusss rindu giler umah! Memang susah nak balik sebab saya duduk hostel plus kat Selangor, jauh tu nak balik Ganung! So korang yang ada chance nak balik tu, balik balik laaa yer.. Jangan layan sangat keje tu, memang tak penah abess tapi kalo korang still study jauh jauh takpelaa tak balik pon. 
Dok ingat exam dah, ingat umah jer
Okeyh, sebenarnya saya tulis entri ni sebab saya sangat sangat nak balik. WAAAAA!!!! rindu giler kat umah, kat family. Korang yang study dekat ngan umah tu sangat la beruntung taw. Da dekat 2 bulan tak balik umah, rindunya macam nak meletup dada nih, hehe. Sampaikan saya terbawak dalam mimpi. Pastu setiap kali bangun tido mesti nak nanges.
Cikgu saya homesick, satu je ubatnye cikgu anta balik umah
Tapi......... ce teke??? hehe, semalam kan mak saya kol dan suh saya balik umah! Yahooooooo!!!! hepi giler saya sampai senyum terlompat lompat kembang ke telinga, haha. Rasa nak lompat lompat je atas katil sebab dapat balik, walaupon balik Kontan Kuantan bukan Ganung. Moralnya di sini, jomlaa kawang kawang teman teman sume kita balik kampung. Biar sekejap asal sempat, hehe.


# JONG BALIK KAWANG KAWANG!!! ; )
OK... jumpa lagi yer! dop sabo nak balik

Saturday, March 5, 2011

Kristal Bentuk Batu Karang

Apa ni... nak buat kristal ke nak buat serbuk. Apesal kristal ni bentuk gini??? Nape tak sama macam yang kat gua tu... Haaa, korang sume nak tengok tak macam mana kristal bentuk batu karang? Mesti nak kan... tapi, kalo ada yang dah penah tengok tu, kira tengok dua kali laa.. :P


Dah lama tak update blog, sebab takde citer yang nak dikongsi. So, sekarang da ada ni nak kongsi la dengan bloggers sume.. Harap korang boleh bayangkan laa apa yang saya nak citer neh.. hehe. Okeyh citernye pasal K.R.I.S.T.A.L bukan rockers tu tapi kristal yang orang pempuan slalu pakai kat baju, kerongsang tu bla bla bla... Saya pon suka gak ngan kristal ni, sebab saya pakai gelang kristal tapi kristal level orang tak bekerja laa.  ( paham paham la ekk )


Macam bese, kena pegi makmal buat eksperimen Kimia plak. Kitorang kena tengok kadar larut garam tapi bukan garam kat umah yer! Garam tu namanya Potassium Nitrate,KNO3. Mula mula kena larutkan garam neh dalam bekas yang ada air bersuhu tinggi, lepas daa cair keluarkan dari bekas tu. Biar sejuk dan taraaa!!!!

cantek tak?? hehehe...

alamak, tak clear la plak..

macam batu karang laa.. ;)

comeynye..

dalam proses nak membentuk kristal

sila bagi tepukan untuk Miz Novexx dan partnernye.. haha

cun!!! haha

## lastly... sorii kalo gamba tak cantekk, sebab lighting system dalam makmal sangat terang... wAAaa :(