Monday, March 26, 2012

Benda yang Lagi Best dari Blog

Selamat pagi geng! Dah lama kan blog kiut ni takde pape, rasanya ni first entri untuk tahun baru. Sebab dah lama tak berblog, perasaan teruja tu macam dah hilang je =='

Tahukah korang kenapa aku tak aktif berblog dah? Sebab..... banyak lagi benda best selain dari blog. Ok, bukan tak best tapi perasaan teruja nak berblog tu kurenggg sikit. Benda best tu termasuklah,

Ni assignment pertama yang aku dapat, kena tanam pokok. Heh... masa mula mula kena buat, rasa macam nak pitam! Ada ke, dalam banyak banyak esainmen kat dunia ni tanam pokok jugak yang lecturer den bagi... Tapi syukurlah. Dah 3 minggu lebih, pokok ni masih hidup. :D

Ni kesayangans!!! Momo dan Gucci, biarlah nama pelik pun asal diorang comel 

Ni pun projek amali, kena tanam pokok kacang panjang dan timun. Sangat ohsemm, rasa macam petani

Paling serammm... Skodeng plasmid bakteria! Ok mendalah ni memang seronok dan menerujakan, tapi yang seramnya ialah kena guna EtBr ( sejenis bahan yang menyebabkan kanser ). Tapi, kalau berjaya skodeng, memang rasa nak senyum je sepanjang hari

Paling best! Biak pokok cili dengan menggunakan daun dia je. Harap harap menjadi, ohh kalau nak tahu cara ni yang pekebun luar negara pakai untuk banyakkan hasil tanaman. Pokok padi pun buat jugak, pakai beras je. 


Best kan? Haha, sebab tu aku tersangat tak mampu nak bukak blog selalu and blogwalking plus komen-komen macam dulu. Jangan kecik hati tau! Tu je untuk kali ni, nanti bila pokok-pokok tu besar baru update blog lagi.

#Iklan : Sape yang mintak address twitter, aku dah reply kat emel. Sori lambat reply sebab tak ingat password twitter, so kena buat twitter baru. :')

JuMpA LaGi!!! <3

19 comments:

shida'R said...

wahhh dah berjaya skg wat tanam2 pokok lak hehe..rindu nye kat dia hehe.. :)

kura said...

best la kalau assgment mcm ni. hehheh

~SaL IjOu~ said...

mmg nampak best belaka aktiviti kamu tu~ ;) hee~

jumpa lagi..nnt jgn lupa tempek gamba pokok2 yg da besau,k~ ^^

Sarah Mohd Saleh said...

Ambik course pe nih?sgt mnarek!

Lea Isnawi said...

wahhh main tanam2 gittew

mcm best!

pengrebus cicak said...

wahh , mcm best je .. kos ape nie . btw , gud luck :)

dill said...

eh! eh! senior dah bercucuk tanam! sila sedekah kat saye sket nnt.

sekian.

dill.

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

woaaaahh aktiviti baru yang menarik dan sihat ni...hehe tak buag masa tul dia ni :D

teha said...

ptt laa lame xnmpk.. bz rupe nyee.. hehe :)

♥AieN ChoiN♥ said...

Patotla kamOo dah lame xnmpak kan..hehe..waaa, best nyer tanam menanam niy..aiN suke sgt2..hehe..pandai lecturer kamOo bg tugasan kan..heee !~ :D

~SaL IjOu~ said...

twit twit~ ;p

shedameor said...

sheda pon dah jarang nak berblog sekarang ni.

syahirooAhmad said...

sampai satu tahap, pasti nanti kita kan kembali kepada blog. siyes. saya pon sebelum ni banyak benda yang lain best dari blog.. last2 bila dah jemu.. blog juga pengubat kesunyian .. tengok cerita suka duka kengkawan.. :)

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh...ada aktiviti baru rupanya...

ila pun lama xberblog..ehheheh

Fikri said...

Blog lg best.. haha :D

aiNa yaZiD said...

gud job~!! hehe.. samal la kita, busy sgt2.. huhu. =( kesian blog terabai.

Fara E's said...

gilalah ! thumbs up weyh ;D

Abg Stalker said...

cm best je..xde assgmnt lg killer dia nk bg?cmni senang la =.= MN,bole biak cinta gn natang atas ni x? :D

Selendang Merah said...

sm teringin nak sekodeng bacteria...:'(