Sunday, February 13, 2011

Misi Mencari Air

Aduss.... geram benor rasa. Tempat korang ada air tak? Susah betol laa, dah semalaman takde air. Semalam nak tawu saya mandi ngan ape? Ngan air hujan!! Wakakakakaka.... (terpaksa since air memang takde langsung) Start kol 3petang sampai la pagi neh! Nak story sket kisah semalam kitorang mencari air. Pada pukul 4.45 petang semalam............................................ ( ingat balik...)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Macam neh, masa saya tengah syok berfacebooking sambil tergolek atas katil baca buku, (ngeh ngeh ngeh) tiba tiba jer pintu bilik saya diketuk dengan kuat. Serammm... dahlaa hujan tengah lebat. Dengan berhati hati nya saya pegi bukak pintu pelan pelan and fuhhhh...rupanya membe bilik sebelah. Kikikikiki... dia pon tros jer terkam tanya saya "nak tadah air x? Kitorang nak tadah air takot bekalan air kat flatlet abess.." Macam tulaa lebey kurang cara soalan dia, saya yang tengah syok2 melayan facebook tros je cakap "Nak!!" dan cepat cepat sambar baldi ikot dorang tadah air.
semat betol baldi...
Lepas tu berangkut laa kami ke tangki air di tengah hujan yang lebat. Mulanya kitorang bawak payung,sebab hujan lebat sangat. Kitorang sume sama sama pegi kat tangki tu,nasib baik tangki tu ada dua paip. Kitorang duduk la kat luar tu sambil menikmati alunan guruh dan percikan kilat. Cuba korang letak diri korang kat dalam situasi neh, sanggup x??? Hehehehe... then bila turn saya plak tadah air, saya pon suakan mulut paip tu dalam baldi saya. Macam mane ntah payung yang saya pegang tu senget, abess basah belakang saya. Tapi, tu baru sket.
payung kaler kelabu tu banyak berjasa...
Bila time nak amek wuduk lak,saya gilir gilir pegang payung ngan membe (ala..ala pengantin gitu! kahkahkah). Masa membe saya amek wuduk, ok jer tapi bila turn saya.. hujan tu tibe tibe lebat balik. Waaaaa..... abess basah badan masa tengah tonggek tonggek . Waaaaaaaaa!!! mandi laaa.... (tulaaa air, sape suh takde sangat. Tengok aku dah mandi hujan daaa ) 
excuse me, dalam baldi itam tu ada air taw!!
Dalam keadaan basah kuyup, saya ngan membe membe berjuang mengangkat baldi yang penuh air tu wat masuk dalam hostel kitorang. Nak cakap berat dia tuh, bapak berat! Sampai nak terkenceng kitorang neh. Angkut punye angkut, bila sampai depan bilik kitorang tengok air yang penuh sebaldi tadi dah kurang sket. Perghh.... berat berat angkat rupanya air neh tumpah masa kitorang struggle berusaha nak ngangkat baldi tuh. Dushhh... nak mencarut pon salah diri sendiri. So tak jadi mencarut laa.. hehe
kesiannnn...
ehem ehem yang bunga bunga tu selipar baru saya.. kuikui
Sampai pagi neh air still takde, tapi nasib baek kitorang dah tadah air kan? Selamat la kalo tengah tengah tak tahan tuh ada la spare part air. Pagi ni lak masa bangun, saya pegi toilet dalam keadaan mamai. Konon nak gosok gigi, saya pon bukak r paip tuh, tapi..... XDE AIR lagi!!!! Dan saya 'terpaksa' mencarut. Diulang... terpaksa yer. 
hello... ada air x???
Grrrrr... ape masalah neh,air takkan takde takde lagi. Saya pon teros masuk bilik sambil menghentak kaki dengan sangat kuat (memberontak r nih) sambil mulut tak henti henti menyebut 'ayat ayat power'. Dan tambah memberontak lagi, saya amek laptop dan sambung blogging..hahaha malas r nak study. Mood dah hilang bersama sama ngan air.
online itu best....
Sampai la sekarang saya online. Erkkkk, ada orang ketuk pintu laaa. Saya yang tengah marah nih, cakap je "yer??". Rupanya membe bilik depan, dia cakap " air ada sket kat flatlet....". Blom sempat dia abesskan ayat dia, saya pon teros lompat dari atas katil dan capai toiletries. Akhirnyaaa...Okey guys, nak g mandi dulu yer... papai!!! ;)



17 comments:

Firdaus Kasim said...

korek tanah je cari air ! haha

Miz Novexx said...

ehh.... bgos gak idea tuh, awak tol0ng gali bley? ;)

fyy mokhtar said...

telaga tak de kea?? hahahaa

Miz Novexx said...

adesss... xdelaa fyy

Jue said...

ciannyer xde air, nasib baik terjadi ms cuti.. huhu

TeAqArH said...

hahaha...sadisnye..
tp serious memahami perasaan ini..
2sem slalu xde air
menci giler

Miz Novexx said...

jue and teaqarh thanks lot yea sebab memahami... luv u all.... ;)

KAY said...

sebut pasal air.. ari ni rumah aku xder air.. geramnye!! x suke tgk pinggan mangkuk x berbasuh.. hu hu..

raihana blossom said...

lau air ngan letrik. lg rela tak dek letrik. kui3

Ahmad said...

beli air mineral la ..1 karton.hehe.

Firdaus Kasim said...

takde air, merana idup kita!!

Miz Novexx said...

Merana + menderita... huhu
tapi maybe ni ujian, ;)

menusuk hati said...

Pakcik di tag n mngetag miz Novexx dekat sini

amir aizat said...

sian kann.sabar je laah

HaNTwO said...

hahahahah kisah klasik untuk masa depan ni..

Miz Novexx said...

klasik? xpaham la hantwo...

Nikmaya John said...

Blognya bagus banget,,,, saya suka anime nya... Sukses ya....