Sunday, August 21, 2011

Jom Buat Macarons

Tahukan apa tu macarons? Macarons bukan sejenis macaroni tapi sejenis kuih yang comel berwarna warni. Macarons ni dah jadi kegilaan orang perempuan sebab comel. Dah nama perempuan apa je yang comel terus suka walaupun tak sodap. Tapi macarons ni sedap!

ni je gambar paling comel

Senang je nak buat macarons ni, bahan bahan yang kita perlukan :

- Pen / marker...
- Kertas A4 kosong

Cara cara nak buat :

- Ambil kertas A4 tadi dan letakkan depan kita.
- Bukak penutup pen ataupun marker tu
- Mulakan dengan menulis huruf M...A...C...A...R...O...N...S
- Eloklah ditulis dengan warna yang berbeza
- Taraaaa!!!! Siap..

p/s : sebenarnya, tengah cari resepi macarons ni (-____-)V

56 comments:

Ct Aja said...

ARghhhhhhhh tipah tertipu!!!!!!! hahahahaaaa

Sarah Mohd Saleh said...

sedapke amcaron nih..?rmi sgt dok tnjuk pic macaron.mengghairahkan x?mne nak beli

ade2mama said...

boleyh tahn ko ny ye..aku da la ngidam ny hhuhuhuhhuuhuh..

ONGBAKKKKK

MyZone~theUn4given said...

aduh sayang..kenapa begitu senang nak buat..hihihi

Edina Kasyah said...

fulamakkkkk...hebat giler resepi haha

shedameor said...

ceit. penat baca. haha

Akulah Pak Lan said...

Demm!! ahaha...
btw macaroons sgt manis..

pernah beli dekat Harolds KLCC RM25 untuk 6 biji..mahal kan?

BuLat i2 CirCLE said...

wah ! wah ! wah ! . senang ny keje die .

dill said...

diorang kate manis gile. yeke? tapi warna-warni mmg menarik kan!

dill.

ORLANDO AHMAD said...

menjadi kegilaan sebab comel?
owh Gua pown comel gaks...

JOHN AL BUAYAk said...

owh, mak pown comell, awww

aiNa yaZiD said...

hamboi senang nye nak buat..~! cute sgt macarons ni, tu yg menarik perhatian. ~> i pown comell! kahkah..nak juga nih.

i am S!L4H.. said...

haha. miz. sile carik. nanti dah buat sedap2 pos sini. hakhak

Far8 budak baik said...

nnti kau buat kn untuk ak
boleehhhhh
hahahahahaahaha
nk rasa jugakk sedap ke tak
tak rajin pun mkn benda ni huh

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

comel lah

choki pom ta pena makan lagi . heheh

:)

H.J said...

jadi kegilaan sebab comel je ke??haha

Princess Nusy said...

comelnye! xpnah mkn lg..^^

♥Aien Najwa♥ said...

huhu..hampah kamOo ya !! =)) tertipu ditipu !!! kuang2..
ha, carik resepi cepat yer..nnti gtau aieN taw..(",)..

fairuz said...

lawaknyeee. hahaha

tya said...

ok terkena :D haha . touching ah :D

Abang Stalker said...

haha..perfect la baby :)

Mohd Izzar said...

hahahah..ingat betul2 nk buat da td..
rupanya men tulis jew..aiyakkk

ZouL said...

hahaha..ingtkan resepi tadi...baru nak amek buat menu berbuka esokkk haha

Wanie said...

waa..senang miz ckp?penah tgk kat blog lain dorg ckp susah..huhu..tak brani nak try..miz try dulu..klu jadi bagitau resepi eh :)

muhamad hanif said...

kahkahkah,

simple betul, ingat susalah sangat nak buat macarons ni..



aku cuba ! kau nak ?

hawiz said...

kih3..hahaa

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sedap weh ...nk2

Faraa Eiman's said...

siot ! aku da excited nak tao , haha

syrupmasin said...

haha..terime kaseh :D

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3....baru nak salin resepi tau..hahhaha

cari jangan xcri....suka makan macaron neh.hheh

syahirooAhmad said...

erkk... kejam la ko donat....

ika said...

MN! :( dah buat dah mcm MN sruh...tapi asal xsedap ek??? tawar la MN! :(

asfira aminuddin said...

babe, resipi paling best i penah dapat :) hahha.

Ezay Hadry said...

hihi..macarons ni nmpk cm best kan..cer cari resipi dalam program DC cupcakes astro tu :P

Addin said...

tak penah makan macaron ni ! huhu

shida'R said...

baca dengan tekun ingtkn resepi arghh....bukan lah! hhehee...

misspurple said...

hahah sengal meyh !! tpi kuih 2 mmg comey tmbah plak wane wani..nak wane pepel !!

vampire's lovex said...

oiiiiiiii sengal !!! hahahah

MataHati @ MH said...

macaron ni ada rasa mcm donut tak?

Aki said...

hm,resepi yang hebat!! Suke2.. :-p.. Hahaha..

Scya Lollita said...

HAHAHA senang gila buat macaroons !!!!!!!11

apik pehe said...

apik nk tiru resepi ni bleh tak?nk tunjuk kat mama

Far8 budak baik said...

mmg tak pandai nk update eh??
=p

Saiazuan said...

ok thanks ~_~

Lea IsNaw! said...

abes macron ni boleh makan ytak?
:P

Siti Mashitah Saidin said...

bagusnya toturial tuh! pernah tgok macarons nih... comel! rasa syg pulak nak makan!

wanny wana said...

hahahaahahahahaahhahaahhahahaahhaha gelak guling-guling..

Henry Zackery said...

sedapnye... :)

AMARAN 18 SG : UNTUK YANG BERANI SAHAJA

Abang Stalker said...

wau!awk nmpk biru la..:D


psst*bdk comel tu kita la. ;)

Shamsuddin Amin said...

hahaha... sng je la...
tp agak mahal sikit kosnye...
kene gune serbuk badam... hahaha

Abang Stalker said...

eh,mst la mak kita layan kita.antara my dad dgn kita,kompem le...papa yg dia nk. ;( xpe,ada bini org lain.hahahaha

Abang Stalker said...

hahaha..terus x jd la..kacau azwa la.bole?azwa bkn bini org. :P

putry arisa said...

kuat menipu tol la..
eish.. trtipu la.=)

teha said...

hahhaa ! sng betol.. baru tau ari nie. kekeke ~

Aisyah Aina said...

gila kau...hahaha

macaron tu adik beradik mengkarung ke? :D

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

resepi cm nk mintax kne sekeh T__T