Sunday, August 14, 2011

Picnic Bulan Puasa

4 tahun lalu....

Fifie, Qiqie dan Ninie ( bukan nama sebenar ) adalah pelajar di sebuah sekolah bernama MRZM. Mereka kawan baik dan duduk sama sama dalam kelas. Banyak persamaan antara mereka sampai bulan mengambang pun sama!

Apa lagi, di bulan puasa yang mulia ketika semua orang tengah menahan lapar dan dahaga, mereka bertiga telah membuat plan untuk picnic dalam kelas pada waktu prep. Maklumlah, bulan puasa takde orang yang rajin datang prep, semua terbongkang kat bilik

Jadi, masing masing bawak beg yang penuh dengan makanan, semua benda ada kecuali nasi. Air pula setiap sorang wajib ada sebotol ( air mineral je ). Dengan menggunakan buku sebagai pendinding, ( konon konon tengah study ) mereka bertiga makan dengan senang hatinya. Botol air siap letak atas meja, dengan plastik makanan berterabur di meja.

Tengah syok makan tadi, tiba tiba pintu kelas ditolak dengan kuat. Maka masuklah seorang jejaka dengan penuh selambanya. Fifie, Ninie dan Qiqie cepat cepat sorokkan makanan dalam beg tapi terlupa botol air atas meja. Nasib baiklah meja mereka penuh dengan buku. Jejaka tu classmate mereka, yang tengah blur dengan masalah cinta. Jadi dia tak perasan pun yang mereka bertiga tengah makan. 

Lepas masuk beberapa minit, jejaka tu tegur mereka "rajin korang study, good luck weyh!". Mereka bertiga tersenyum saja, dan jejaka tu pun keluar dari kelas. Mujurlah, mereka semua tak terkantoi dengan jejaka tu....

ni iklan jer~~



48 comments:

cikydot crenabona juna said...

hyyyyyy cita cita mu setinggi langit ya

dill said...

haha! best kan kalo ade geng 1 kepala!

senior, orang lambat online la. kemas umah. orang kan 'rajin'. haha!

dill.

H.J said...

haish..buruk benor perangai..haha

shida'R said...

MzN dlu shida penah bt time skolah hehe..tp skolah shida sume gul..so nohal lah cume takot kntoi dgn guru lelaki ngeee :D

faTIN NORALBAniaH__baniE said...

heheheh...best kan kenangan tak puasa=.=

Ct Aja said...

hihihi...hampir2 terkantoi...

AnNis eLisya said...

haha.macam macam cerita kan bulan puasa nie. :)

Shamsuddin Amin said...

hahaha

geng x puase... =P

♥Aien Najwa♥ said...

huhuhu !!! mengalahkan budak drjah 1 pon bolei puase..hehehe..=))
gud luck dlm exam..kikiki..=D

hanaahmad said...

pergh...dasyat ni. hehehe

aiNa yaZiD said...

har har har....(^_^) time bulan mengambang sama tu tak tahan.! aiNa pun penah bulan mengambang serentak dgn 2 3 org kawan masa study dulu.. Memang buat party dalam bilik. *party megi je pun* =P

ORLANDO AHMAD said...

gua zaman dulu makan dalam bilik...

misspurple said...

hahas engal jek ! eih awk !! da tukar bckground and header ? waa !! :)

Gua Tertidur said...

hahaha..gua ske bln mngmbang...best kn ada geng sekepala..nasib mizz novexx sekepala ngn gua :D

p/s: jom mkn jom..

ILA HonEyBuNNy said...

hahahha..

sakan berpicnic....kelakar la jejaka tu xperasan....terbaik la lakonan...hehehhe

rajin study noh..nnghe3

syrupmasin said...

makannnn :D

laskar pelangi said...

makkk aiiii...awek botak dah tukaq header..cun wehhhh!

cinta_lovato said...

kongsi boleh -)

Aisyah Aina said...

ngok ngek betul jejaka tu...macam mana boleh tak perasan...

misz sheyla said...

hahahaa..sadis tol masalah cinta jejaka tersebut... huhuhu sampai tak perasan botol air atas meja

ABU said...

buku pendinding hahaha kemin lagi korang, nama pun klas fiife ninie qiqie.. :P

sergeant keroro said...

haha, macam-macam perangai ade :P

teha said...

hahhaa ! mujo laa lelaki tu xnmpk.. kalu nmpk komfem kecoh !

Lea IsNaw! said...

wah...rajin g prep

padahal ade udang di sbalik mee..hehe

Wanie said...

hahaha..apesal tak picnic dlmdorm je? pcnic kat kelas tu..haha..nasib tak terkantoi..malu ohh..

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

iklan cun :P

muhamad hanif said...

berlakon sgt pun tak elok !


wahahahahaha,



(Err, gmbar pontianak mana kau amik tepek dekat header ?)

masyiu said...

hahahha...leh lak..naseb jejaka tu blur..=)

Far8 budak baik said...

kalau tak kantoi
bulan mengambang kn???
hahahahha..
sengal lahh budak tiga org tu..
cepuk sorang2 kn..
mkn tu tmpt2 tersorok lah sikit..
hehehe


maaf lmbt dtg..

Far8 budak baik said...

baru nk update ekk!!hahaha

Abu Huzaifah said...

haha... cpt2 smbunyi makanan... mesti kelam kabut kan... hikhik

cik Dil said...

ahhah..mesti muka korang cuak giler kan..hahaha

hamzah ian said...

ada kawan2 sekepala serius best.. hehe

izzad b* said...

erk!nasib baik x kantoi!!!kekeke

i am S!L4H.. said...

kisah benar ke ni. haaaa
haha. eh x de sambungan ke?
nak lg.

rara aziz said...

laahh..? ending die ape..? haha, igtkan crita apee..rupenye cite membe sekepala period sesama je:D kikiki.

wanda arry said...

laki tu siyus xperasan ke wat2 xperasan

ïêmå å¢klê§ said...

aku rasa die perli 2....

~SaL IjOu~ said...

zaman skola rendah dulu sy pun ade geng bukak pose sama..posa yang yok~ =p

Salam kenal~ ^^

stuck said...

hamboi hamboi hamboi...hahahahha~

apik pehe said...

hehe..siapakah mereka bertiga itu?

qudwa said...

haha...sikit lagi nak kantoi...saspen betol cite ko ni...XD

Saiazuan said...

4tahun dlu kat poli.. dah lupe lak puasa kt sana.. huhu

Faraa Eiman's said...

haha , agk question mark gambo last tuh =='

miZz_nizZ said...

die wt2 xtau tu kot..hehe.xkn xbau.tol x.haha

Abang Stalker said...

hahaha..tahu la prmpn..

vampire's lovex said...

hoiii kemain berangan nak berpicnic... hahahaha..

untunglah ada geng... hahaha

ika said...

tu sonok jadi pompuan tu...leh ske hati nenek je makan minum tanpa rasa bersalah...:P