Saturday, March 5, 2011

Kristal Bentuk Batu Karang

Apa ni... nak buat kristal ke nak buat serbuk. Apesal kristal ni bentuk gini??? Nape tak sama macam yang kat gua tu... Haaa, korang sume nak tengok tak macam mana kristal bentuk batu karang? Mesti nak kan... tapi, kalo ada yang dah penah tengok tu, kira tengok dua kali laa.. :P


Dah lama tak update blog, sebab takde citer yang nak dikongsi. So, sekarang da ada ni nak kongsi la dengan bloggers sume.. Harap korang boleh bayangkan laa apa yang saya nak citer neh.. hehe. Okeyh citernye pasal K.R.I.S.T.A.L bukan rockers tu tapi kristal yang orang pempuan slalu pakai kat baju, kerongsang tu bla bla bla... Saya pon suka gak ngan kristal ni, sebab saya pakai gelang kristal tapi kristal level orang tak bekerja laa.  ( paham paham la ekk )


Macam bese, kena pegi makmal buat eksperimen Kimia plak. Kitorang kena tengok kadar larut garam tapi bukan garam kat umah yer! Garam tu namanya Potassium Nitrate,KNO3. Mula mula kena larutkan garam neh dalam bekas yang ada air bersuhu tinggi, lepas daa cair keluarkan dari bekas tu. Biar sejuk dan taraaa!!!!

cantek tak?? hehehe...

alamak, tak clear la plak..

macam batu karang laa.. ;)

comeynye..

dalam proses nak membentuk kristal

sila bagi tepukan untuk Miz Novexx dan partnernye.. haha

cun!!! haha

## lastly... sorii kalo gamba tak cantekk, sebab lighting system dalam makmal sangat terang... wAAaa :(

9 comments:

husna yg suka pada muzik said...

suka3...cantik2...seronoknya :)

Miz Novexx said...

hehe... Tenks lot Kak Husna, ;)

Tuya said...

pernah buat..tp letak benang.
sepanjang benang tu terbentuk kristal..
cantikk!

zati embong said...

jat tgk kan,dr awal pic smpai abes kilat2 putih je O.o lighting kot.

Miz Novexx said...

tulaa... lampu dalam makmal terang sangat, kacau gamba, huhu.. btw kalo Zati nak tengok real, bleyy la try

Mama Zharfan said...

siyes sgt cantik!

nak menang purse clarks ori? jom vote!

Fizi said...

wah penah buat benda nie...hehe

hanisa sabrina said...

waaa.cantik lah benda tu

wantie said...

taknah pun tengok kristal yg bentuk cenggini. selalula tengok yang dah jadi objek.