Monday, March 28, 2011

Cara Hilangkan Ngantok Masa Study

Memang mende normal la ni kalo korang student. Asal study je ngantuk, kadang kadang tu baru jer bukak buku dah menguap sebes0r mulut boyer buaya.... ( opppsss, spelling error! ) So cemana ni, cemana nak buang rasa ngantuk masa study? Whoa,senang jer. Ikut cara saya yerp? 
AMARAN....Kalo tak sesuai jangan tiru, ngeheheheheh

1) Study sambil makan chewing gum
2)Sediakan mineral water yang saiz 1L( banyak botol pon xpe ), minum la sampai korang nak terkenceng ( pee )

3)Nampak je ada membe yang tengah syok study baling bola kertas kat dia, pastu angkat tangan ke dada dan buat mimik muka tak bersalah
opss, jangan baling kat cikgu!!!
4)Make sure ada biskut feveret korang kat meja study, ( biskut cotek ke, Munchys ke, opss orang ganu plak boleh makan keropok )


5)Cakap sorang sorang apa yang korang baca, kalo ada orang tanya 'ko giler ek?' ; jawab balik ' aku giler ke?'


6)Tetiba rasa ngantok, korang tarik la mata tuh, takpon tarik telinga ataupon tarik pipi
nak suruh membe tarik pipi pon boleh, lagi best....
7)Ataupun, ambik cermin dan telek muka korang ( tengok la cantik ke tak muka masa ngantok ) heheh
8)Kalo ngantok jugak, tarik bantal ----> pegi tido jelaa


 <---- budak ni tulis sebab dia malas study ;)

16 comments:

azie.iya said...

hahahahaha . nak tgk cermin ! konpem tak jadi nk ngntok . tergelak besoo

nelly said...

Mengantuk ? Hehe ,,
kelakarlah entri ni

nano said...

hahaha,,,sllu nyanyi2 sumbang sndiri time ngtuk wat keje

Miz Novexx said...

0psssiii, actually Miz ngantok masa study semalam then tetiba kuar idea cam kat atas ( except tgk cermin n baling bola kertas tuh ) kurang sket ngantok.... gagagagaga

miss mush said...

hahaha.saye kalo da ngantok buat ape pon xjalan.1 je obat mengantuk.tido.kehkehkeh :P

Cik Yana said...

Kalau ngantuk, letak garam sikit dalam mulut. Amacam, ngantuk lagi tak? Hahaha~

Entry terkini: Tulis Nota dan Dapat LipIce Percuma!!! :)

athirahzaki said...

haha,
tips no 4 tu selalu buat,
tapi ngantuk jugak semacam
haha.

apik pehe said...

haha..apik suke yg last,..kalo ngantok..jangan tahan tau..tido jer

Henry Zackery said...

sy suka makan cinggam :)

Awek Aku ??

mykhalis said...

khalis paling suka study sambil berdiri dan berjalan..kalu dalam kelas masa spm dulu pun cikgu dah tak heran kalau khalis tiba2 berdiri..hehe

Henry Zackery said...

x update lg?? T__T

Ringan ringan

Miz Novexx said...

adesss.... saya dah nak exam laa, mana sempat nak update blog slalu :(

apik pehe said...

hahaha...cian miz..gambate!!!

i am S!L4H.. said...

rase mcm yg las tu je paling berkesan. T__T

Raji berkata said...

hohoho boleh pakai eh nih?
nk try ah
;D

Miz Novexx said...

S!L4H: amboi, bab tido suke jer hahah...
Raji : ce try ce try, ;D