Sunday, March 13, 2011

Tempias Tsunami dari Jepun di Pantai Batu Burok, Terengganu


Memang dahsyat kan? Tak sangka sampai Terengganu pon terkena tempias tsunami dari Jepun. 
( ### PERHATIAN : Tsunami ni berlaku pada 11 Mac 2011 pada hari Jumaat!! )Tapi nasib baiklaa tak teruk sangat,.... Tapi memang tak sangka, sangat sangat tak sangka dan susah  nak percaya.. Maybe korang pon taknak caya tapi k0rang kena gak percaya! ( banyak giler tapi.... hehe ) 

Actually saya pon tak taw nak citer cemane, teng0k jelaa gamba neh yer.. Kejad!an berlaku di Pantai Batu Burok, Terengganu. Dekat pulak ngan hosp!tal, memang neves deb0r g!ler... Harap harap laa kejadian ni tak berulang lagi.... Amiiiin..



 





Nak tengok lagi.....
pagar yang korang nampak tu adalah pagar hospital...

selama ni tempat orang main layang layang

abess pokok kelapa dapat air free free

jalan pon daa tak nampak

yang hitam nung laut yer!

kesiann... takleh lalu : (
# macam bese, gamba tak cun.... MAAF sesangat!!!!!

19 comments:

:: Zanna :: said...

kena juga erk kesan dr jepun..that why kerajaan maklum kpd rakyat m'sia jgn ke tepi pantai.. ^_^
minta2 malaysia dilindungi dari bencana di negara matahari terbit :)

Terkini : Kesan dari tsunami di Jepun

Miz Novexx said...

A'ah, terkejut gak.... sEmoga Malaysia selamat dari semua ni, Amiin

sop said...

wah.. teruk juga ombak tu yer..
nasib x der pepe

i am S!L4H.. said...

eh tganu kne tempias?
*erkk bru tau*

gmba kalo jelas lg nmpk. hehe. mmg la kan. dushhh

mykhalis said...

khalispun baru tau kene tempias kat trengganu,,smoga kita semua selamat...

Akeyla Azmey :) said...

Takutnya Ya Allah :'(

Miz Novexx said...

Akeyla, Miz pon takot gak sebab pantai tu memang tak selamat

AmYcOzZo said...

Hoho..Malaysia pon kena tempiasnya yerk.. nice info :)

marina anakcikbob said...

ish3.. xsangka ek.. kuat sangat sampai ke mari.. :(

Cik Cammy Lia said...

kat dungun pon kena jugak..air laut hbs nek smpi atas jln..menakutkan.. nauzubillah

iszieylyanziy said...

fuh fuh,,tempias gak eh,,,aish,,,pntai bukit kluang kat besut kena gak x?

Miz Novexx said...

Cik Cammy : tak sangka dungun pon kena gak
Isz : tak tawu la plak pasal Pantai tu sebab Miz duk kat Kole Tganu

Cik Yana said...

Tak berapa nampak la gambar. Cik Yana memang tak gi kat pantai batu burok malam tu sebab ada amaran supaya tak pergi dekat pantai. Tak sangka pulak dapat tempias camtu gak. Tapi start tsunami aritu, cuaca cam tak elok je kan?

Firdaus Kasim said...

btul ke nie awk? hujan lebat kot?

http://kisahcintasayang.blogspot.com/2011/03/saya-bukan-perempuan-yang-baik-untuk.html

atiEy_[azHa] said...

tak sangka kena juga tempiasnya .

Miz Novexx said...

Cik Firdaus Kasim : ini betol2 bukan cobaan, heheh
tapi memang btol pon ;)
atiey : memang x disangka sangka... tapi kan pantai ni memang tak selamat pon

....~MissMarshmalloW..~ said...

eh yer ker??

Dda Ly said...

dik, ganu pon kne tempias ke? tak tahu plak akak...subhanallah..

meh ke rumah..
~like mother like son~
keep in touch ye..♥♥♥

mummycun said...

Subhanallah... inilah kekuasaan Tuhan... Nasib kita tak terkena yang dasyat...