Saturday, April 16, 2011

Apa itu B.I.O.L???

My dear kawang kawang, malam ni dapat jugak Miz kerah jari jemari yang runcing ni ( uhuk uhuk.... nak muntah sila ke blog len, anda dilarang muntah kat sini... ) untuk tulis entri ni. Nak citer ni, arituh Miz kena tak tahu laa penyakit ke hape, tapi for sure menyebabkan sakit. Okeyh kita anggap penyakit jelaa, senang nak citer. ;)
Macam ni, hari Rabu lepas last exam for dat week sekaligus bermakna Miz dah abess exam subjek major. Yeeepiiiii !!! ya~~beda~~bedu..... Miz and membe nih cepat cepat kejar bas tak sabar nak balik ( nak online sebenarnya ) tanpa tengok nombor bas tu bape. Sedar sedar naek bas, rupanya bas tuh pusing satu UKM baru sampai kolej kitorang! Aduiii, pening pale!!!
Akhirnya sampai bilik dalam keadaan pening and kepenatan. Malam tuh, cepat cepat bukak lappy yang kiut dan hot tuh  (sebab dia kaler merah so dia hot okeyh!! ) <---- skali lagik jangan muntah kat sini! :P Baru beberapa minit bukak,tetiba je sakit kepala petang tadi datang balik. Akhirnya Miz terbaring dan semalaman tertido sedar sedar je sakit tu tak hilang lagik. Then tido balik. Bangun bangun, sakit lagik. Then tido balik...
Esoknya, still pening ni tak hilang jugak. Lepas tuh Miz teringat balik apa yang membe Miz cakap time kitorang study sesama pagi Rabu tu,
Ujah : weyh, aku rasa nak tido je... malas nak baca dah Genetik nih
Ikin : kan kan....
Miz : aku tak larat jugak
Ujah : betul la orang cakap, kena biol dulu kepala baru terer subjek Bio nih
Ikin : a'ah weyh, tengok orang pandai2 sume pelik je
Miz : aku takleh bayang cemana budak Medik blaja ~~~~
Heheh, bila ingat balik betul ke kepala Miz dah biol. Perghh kalo dah biol maknanya dah terer la Bio camneh. Hahaha, takdelaa blomm terer lagi... Ni sume sebab pihak pihak yang sangat baik hati sebab susun jadual exam dengan sematnya. Subjek major yang kena baca sume dia buat tiga hari berturut turut. Tak ke semat namanya tuh! SPM dolu dolu ponn tak macam nih.
 
cakap pasal SPM, teringat zaman muda muda ( ni kem before SPM )
So nak cakap, BIOL tuh sebenarnya ..... err err pening je sebab otak terlalu penat. Macam ni....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

23 comments:

aisya said...

paper genetik cmne? ok? hehe

Miz Novexx said...

hua~hua~hua~ susah jugak, sume kuar lambat..
tak tau la camner... hikhik
kita bako jer ;)

Mr iz said...

he he he he.....camane pun test major tu dah lepas ..tak leh nak bako...he he he he... lagi satu pasal benda study tu dah melekat dalam kepala ..tu yang pening kot...he he he.... kita muntah kan aje...he he he...bole ke..he he he

apik pehe said...

haha..mek..rileks2..
jangan membiolkan kepala otak kamu..haha
stadi smart yer mek2 semua..
jgn jadi cam apik..last minit baru nk stadi,,haha

Miz Novexx said...

Mr Iz : maybe yer kot dia melekat dlm kpale and taknak kuar... abess nak muntah kat mana ni????




Apik Pehe : apik nak kene sekeh ni study last min, dop takot ke kepala biol mcm Miz nie?? :P

nelly said...

Nelly memang biol sikit je ..hehehe

mynamealia said...

haha~ biol oh bio :p

Nonie said...

dah..jgn biol lg yer awk..hihihi

hantu GiGi said...

hahaha!benar2...!sy amik acct yg kna byk kire2..tym tido pon leh pikir psl accounting..!!! so..tu pon biol gak la! hik3

azi nur said...

saye sedang biol...hehe

Miss Dill said...

mase skolah dulu tak bape tau kan. main bace je sume. mase masuk U plak, paper berderet2. makin penin. haha!

wat peksa betul2 miz novexx!

Miss Dill^^

atiey azha said...

uish , lepas baca dah jadik biol . hehe . kejap jee ..

apik pehe said...

laaa..apik plok hok dio nok sekeh..dok aci la gini..padahal miz tu hok wat gituh..uhhhh

Azariah Kamis said...

hua2..aza pon dah naik biol sbb nk exam 20,21hg nie..
pening2..
salam ukhuwah dri aza..

Miss Silent said...

hi! sy penah biol gak. n bio also my feberet subject. bio tambah L jadi biol kan? hahaha..

SyAE SyEa said...

huhu..sbr yee..
stay c0ol uh :)

Miz Novexx said...

Tenks korang semua sebab memberi komen and nasihat serta pesanan, pepon Miz nak pesan make sure jagalaa otak korang baik baik. Jangan kasik biol nanti terlantar atas katil macam Miz,nak online ponn susah... eheheheh ~~~~ ingat taw, biol ni kekadang boleh jadik migrain.... erk doc Wawa cakap, agagagaga ;)
PEACE slalu >,<

Melati said...

heheee biol, dh lama tak dengar perkataan tu...

anyway good luck =)

Cik Cammy Lia said...

hehe ingakan benda ape lah ahaks.. jgn biol2.. gudluck for your exam keh

Wen said...

hahhahaq wen penah juga alami benda yang sama... bleh ckp selalu hihi

mykhalis said...

wahahha.. adelak leh biol sampai camtue skali,,banyak bebeno keje gamaknye

aiman rashidd said...

have a nice day !

storyfromme said...

student UKM jugak ke?same la kita :)