Monday, April 18, 2011

Korang Tahu Apa tu ROTI IMPIT???

mood nak makan
Serius, sapa yang try skali mesti nak lagi. Sekali pekena teros jatuh hati. Rasanya yang lazat, teksturnya yang lembut, ditambah dengan isinya yang gebu. Lebih teruja lagi kerana harganya sangat berpatutan. Kesedapannya berterusan sehingga terbawa bawa ke dalam mimpi. Okeyh STOP!!! "Ko cakap pasai ape ni???"

Adess, Miz cakap pasal mende ni hah......

 



Okeyh, nama roti ni is Roti Impit Ayamazz ( tu nama ori yang ditulis kat kedai ). Yang Miz tau ada kat tempat Miz blajo je kot, kalo korang penah nampak kat luar beli laa konpem sedap!!

Cara - cara nak buat roti nih senang jer. First korang beli roti Gardenia ( yang untuk hot dog punye ), beli sosej Ayamas ( ada inti cheese/ blackpaper dalamnya ), mayonis, sos cili n serbuk lada itam.

Then, rebus sosej dan letak alat grill atas periuk rebusan sosej tadi. Letak roti atas grill tu ( ala ala panggang roti atas rebusan sosej... ).

Bila sosej dah masak, selitkan celah roti hot dog tadi. Lepas tu letak sos, mayonis dan lastly tabur serbuk lada itam.. Taraaaa, siap pon Roti Impit !!

psssst..... tetiba rasa nak jadik Chef, korang rasa boleh lawan tak Anna Olson dalam AFC tu??? err... err... >,<

22 comments:

azi nur said...

nampak sedappplaa....plestik die cam lawo jek..hehe

Miz Novexx said...

heheh, plastik dia spesel punyer... sangat semat ;)

aisya said...

eh, kat mane beli ni? nampak sedap je...

Miz Novexx said...

kat Pusan tingkat paling atas.... kedai tepi coffee cafe tu.... ;)
siyes sedap, baek try!!! tak rugi taw, heheh

HAJAR AZMAN :| said...

mase study kat puncak alm dulu slalu makan. sedappp :)

Miss Silent said...

hahaha..malam2 buat orang lapar je miz ni... sok sy try eh chef.. :P

Miss Dill said...

awak, nak sket. lapo ni

Miss Dill^^

nulhazwany abdul malik said...

macam best je tu.
wee ~~

Mr iz said...

he he ..hantar pos laju satu chef ye...he he he... tetiba pulak lapar.. heisshhh

aiman rashidd said...

aikkkkk di kolej aku kat UM pun ada =.=' roti impit ayamasss HAHHA

tak pernah beli even dah habis belajar :D

Henry Zackery said...

nampak sedap dan menyelerakan :) nak sket..hehe

[ VIDEO ] Mesti Tengok

apik pehe said...

hehe..kat UMP pon ader..tapi agak mahal la..huhu

atiey azha said...

ee . nampak macam sedap jee . nakkkkk . huhuh !

storyfromme said...

penah rasa roti ni yang black pepper punye.memang berasap la makan.

Ched said...

sedapnya.. blanja laaa.. :)

Ihsan Arifin said...

pergh sedap sedap belanje lah ;D

akmal said...

meleleh air liur tengok, sedap!

fathiah said...

wah.... x penah cube pun lagi.. sobsob

si chentapelangi said...

kat uitm kedah pun adeee :)

fyna said...

tgk pic da taw...kompem sedap gile kan..
meh la post kt fyna 1..
hehehe...




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

SyAE SyEa said...

waa~
sdap eh..
na try lah :D
pos satu ke rumah ye..hehe

Abang Stalker said...

cm sdp je..thanks chef. ;)