Saturday, April 2, 2011

Thank You God for My Mother

Tengah tengah syok study, saya kebosanan. Plus tetiba jer mulut ni rasa nak mengunyah sumthing, so saya selongkar la stok makanan. Then saya terjumpa sekotak muffin, lepas tuh terus meleleh air mata.Crying Lovedrops


Nak tahu kenapa?? Sebab muffin tu mengingatkan saya pada mak kat umah!! Sebab mak yang bawak muffin tuh masa kitorang jumpa kat Pahang dulu ( pegi umah uncle ). Maybe bagi korang takde value setakat muffin sekotak, tapi bagi saya sekotak muffin ( and laen2 makanan ) sangaaat bermakna sebab mak yang bawak.


Actually saya mengadu kat mak boring study, nak jugak makanan tapi malas nak gi beli. Mak cakap 'its okay dear, nanti mak bawak' Bayangkan bukan sket mak bawak, tapi satu beg makanan mak bawak spesel untuk saya ( termasuk laa kopok dari Ganu...nyum nyum ). Terharu giler, tapi time tuh dapat jumpa mak lagi excited. Thanx lot mak!!! <3

Sekarang, bila dah jauh ngan mak tetiba rindu ( padahal baru je mak kol tadi ). Lagi lagik bila tengok kotak muffin tuh, haaaaa.... mak nak balik, rindu giler!! Mak, i love u sooo much.... Ur the best gift dat God had ever gave to me, and I'm happy to have a mother like u...  i love my mom

This one is for u Mak!!
' I give u this song, the best for u...
 Singing what I feel, my song is true,
 I dont have the world, to give it to u Mom
 But all dat I can do, is being a good girl to u..... '

Korang sume yang duk ngan mak tuh, hargailah precious moment ngan mereka sebab korang sangat bernasib baek. Tak macam saya, setiap kali exam mesti tak dapat cium tangan mak mintak restu sebab jauh... ( Dahlaa nak exam neh, homesick pulak!!! Adess )


16 comments:

iezawanza said...

wuu.. wnduu mak kite lahh..

cik pulau said...

cik pulau pun rindukan mak..
ehmm.. tp nnt dah abes blaja ujg bln ni. boleh la duk ngan mak lama2.. hehehe..

Pembawa_Wacana said...

miss my mom too...:)

kpah k-poh said...

akak pulak rindukan anak2...3 org tu duk jauh..bila nak exam..depa call ler mintak ampun maaf..kalau time cuti semester...riuh rumah cam ada 10 org..maklumlah lama2 sekali baru boleh berkumpul!!! skrg ni yg bongsu tu je lah jadi tempat nak berperang..!!! hahaaa..

Miz Novexx said...

iezawanza : saya pon rinduu mak saya!!!! saya nak balik umah, waaaaa....

cik pulau : betol2, nanti abes exam then cuti boleyla bertempek ngan mak 24jam... heheh ;)

Miz Novexx said...

PembawaWacana : saya homesick!!! :(

kpah k-poh : akak, umah saya sama la mcm umah akak, bile saya n adek balik baru riuh umah tuh.... rindunya!!!! ;)

Henry Zackery said...

dok asrama ke nie ?? hehe

Tukar Password Anda Sekarang

Miz Novexx said...

A'ah, duk asrama kat U... malas pulak nak duk umah sewa, heheh ;)
))

misluvcoklat said...

alhmdllah sy still stay with my parents, tp 6t nk smbg blaja mcmne lah kan..
dhla xpnah bpsah..
hehe :)

mykhalis said...

lagi best kalau nyanyi lagu nie depan mak..hehe

Ada apa dengan DARA

Nonie said...

bestnye..mak dtg bwa mknanan....

Ai-Sis said...

sian diaa.be strong la girl okay? :D

apik pehe said...

apik bersyukur sgt sebab masih ader mak..

Raji berkata said...

huhu betul..
terharu bce entry cmnih T.T
ak pun bersyukur masih ada peluang utk bersama mak

dwaty said...

miss my mom 2....

Henry Zackery said...

x update lagi ke T__T

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah