Friday, April 8, 2011

Ni Keje Saya Time Study Week....


Salam semua..... waaaaa, rindunya sama my blog and kawang kawang. Alaaa, baru bape hari tak hapdet blog, tapi rasa nak demam sebab rindu sangat. Emmm, macam beselah kalo korang kenal Miz mesti korang taw '' Miz ni asyik citer pasal hal dia jer.. dop citer doh pasal orang laing ''. Heh heh.... maaf kalo korang tak suka tapi Miz suka, opsssss.... 

Kali ni nak citer pasal my study week pulak, apa yang Miz buat time study week...
laptop mesti ada di sisi
Okeyh, dah namanya study week kenalah study. Bukan tido or 0nline jer memanjang.... So, masa nih la nak pulun study sebab takot wooo nak exam kali ni. Subjeknye agak killer especially untuk minggu depan ( Genetik, Kimia Am dan Asas Bio Molekul ) tapi laptop mesti ada selalu di sisi ~~~lalalalala
abess meja bersepah dengan buku, nota, kertas.... sume ada ;)
Memang buku Miz kumpul atas meja study jer, malas nak letak atas rak sebab susah nak ambik. Nanti membazir masa pulak ( malas sebenarnya, bukan jauh pon rak buku.... atas kepala jer )
hah, ye ye.... okey, ye dengar...
Dah boring study, Miz kacau mak or ayah kat umah. Kol dorang and ngadu cakap neves nak exam. Then, mak Miz pon pesan " belajo bersungguh sungguh, jangan pikir susah jer. Kalo hari2 cakap susah, susahlah mende tuh... cuba cakap senang, senanglaa jadiknya". Korang paham??? Kalo tak paham takpe, tu pesanan untuk I jer taw..... heheh. Ayah Miz pulak pesan macam neh " study elok2, masa tuh emas. Jangan sia siakan masa yang ada untuk study ".
Ni yang paling best skali..... :D
Taraa.... ni la keje Miz bila dah abess kacau mak n ayah ataupon kalo dah abess study. Tengok movie!!! n Online laaa... hahah, sape yang tak suka online tuh tak normal la agakya... opssss~~~lalalala. Tengok movie sambil makang Corntos, perghh..... sangat masyuk!!!
Ni memang tak boleh nak tolong laa~~~
Apa kejadahnya menyanyi sengsorang? Tapi, nilah hobi Miz kalo nak hilangkan stress time study. Nyanyi lagu feveret sambil joget ( >,< ) kehkehkeh, sangat seronok sambil pegang botol syampu Herbal Essence kononnya mic laaa.


Lepas dah penat,tidolaaa..... (-,-)


34 comments:

Cik Yana said...

Hahaha~ macam style cik Yana jugak masa study dulu. Tapi satu je lain, kalau layan movie, cik Yana mesti rapatkan meja study kat hujung kaki katil. Letak lappy kat atas tu, pastu tengok movie sambil baring atas katil sambil makan cekedis. Last-last tido dengan cekedis tu, lappy pun tak tutup. Hahaha~

Lots of LOve,
Cik Yana

Nonie said...

good luck exam yer...

sama la nonie pun kalu sty week mmg cmtu la gaya nya.hihihihi

apik pehe said...

mak aih miz...
camtu yer upenyer..duk sorang2 ker?

Miz Novexx said...

Cik Yana : kadang2 Miz pon suka gak baring atas katil sambil tgk movie, tapi xleh laa tarik meja study cam Cik Yana buat sebab meja study Miz statik, dia memang simenkan meja dekat dinding... heheh :D

Miz Novexx said...

NONIE : tenks dear, agaknyer sume orang jadik cam Miz kot bile time nak exam kan? haha ;)

Miz Novexx said...

apik pehe : Miz nak release stress laa, sebab tuh la wat camtu... ;)
Miz punye rumet balik umah, sebab tu Miz jadik gini, xdop geng... huhu

nelly said...

study lek lok ya !!
=)

Miz Novexx said...

tenkiu Nelly for da wish!!! <3

kpah k-poh said...

samalah pesennya dgn anak dara akak...hee..

Miz Novexx said...

opssss.... malu2x, heheh

Mr iz said...

berhati hati dijalanraya.... eh ada la pulak...he he he he.... good luck for the exam ye..he he he... biasa masing masing ada cara tersendiri nak release tekanan ye tak... he he he he...cara saya lak... he he he..... malu lah... he he he

ChaCha said...

sama je cara kita ni.keke...rindu nya masa blaja dulu2..huhu

i am S!L4H.. said...

ahaha. ape fungsi study lptop kt sebelah tu? lptop tu ttup ke x? ngeeee

on9 smbil mkn contos? wahhh2. kalo twiesties pon masyukk kan. heee

Miz Novexx said...

Mr Iz : terkejut jugak Miz tetiba jer berhati hati di jalanraya.... asal malu pulak nak citer cara release stress?? citer r... ce cite ce cite, nok tawu gop... heheh

Miss Dill said...

menarik okei. pasni juget2 plak sblm sambung bace buku. ahaks

senior-senior~

Miss Dill^^

Miz Novexx said...

ChaCha : mesti awak pon suka nyanyi sensorang kan?? kan?? heheh ;)

Miz Novexx said...

S!L4H : opsss... err err, heheh lappy tu juz bukak tuk dengar lagu or search kat intenet pasal mende y Miz blaja,pasal Bio ni x sume ada dlm buku... pastu blh jugak bw skali, hahah

Miz Novexx said...

Miss Dill : semalam dah joget2 pon, sambil nyanyi lagu Hannah Montana.... ahaks ( x matang lagi sbab layan Hannah Montana tapi bajet nak jadik senior )
;)

IFA Athirah said...

mcm same la pulak tbiat kite..lpas kol, tgk movie.haha

apik pehe said...

xper2..nati apik p la teman miz yer

++nOTy guGUrL++ said...

nak exam yek???gud luck taw...

E_QA said...

pandailaa wt cmni.. CANTEQ SANGAT!

mykhalis said...

masa study week nie la nak gi jejalan lepas tensen,,study sebenar khalis bermula malam paper,,sesok kepala mesti ting tong..hhe

Henry Zackery said...

tenankan fikiran sbelum exam ok :)

Alat Untuk Uji Pasangan Anda

cunndaa said...

gud luck exam yer..

dwaty said...

lawo kartun....hehehehe

Miz Novexx said...

to :

IFA ... apik ... noty gugurl ... E_QA ... khalis ... HZ ... cundaa ... and Dwaty !!!!

tenks u all sume for da komen, sorii tak sempat nak balas satu2 coz exam week has begun...

LOVE U ALL SUME!!!

Abang Stalker said...

aip!botol syampu tu nk bt apa..hahahaha.jgn mcm2 eh. :P

Miz Novexx said...

xde mic ori guna botol syampu pon jadiklaa, blh buat konsert hannah montana dlm bilik.... heheh ;)

mykhalis said...

saje datang nk bagitau datang

Blog terbaik

Mnutup aurat tapi berbogel??

Ada apa dengan dara

PReDicToR said...

sama la kite..ngah study week gak nei...tp ari2 wat keje ngarut...konon nk release tensen tp brjela2 lak keje ngarutnya

syanabel said...

salam. comelnyer lukisan..hehe
good luck!! =)

SyAE SyEa said...

pepong..good luck em :)

Myra Jay said...

Gud Luck exam.. Sama la kita ngah exam ha:)

Tp jgn layan movie sangat dah nk preksa nie, tp layan blog xpe..hehee