Wednesday, April 20, 2011

Saya Suka BoboiBoy

Ikut suka laa korang nak cakap apa pon, yang penting Miz suka citer ni. Alaa, citer BoboiBoy kat TV3 tu. Yang ada budak comel nama Yaya. Masa mula mula keluar treler citer ni kat En Youtube 
( maklum laa kita tak tengok tibi.... ) Miz dah excited giler. Pantang betol kalau ada watak katun yang comey, macam Upin Ipin tu.
Tapi masa citer ni mula tayang kat tv, Miz pon tak tengok jugak sebab time tu bizi busy. Yelaaa kan, hidup sebagai student ni memang sentiasa busy. Kalah Menteri.... Tak sempat nak usha tv nyer, lagipun citer tu time petang. Masa ni laa Miz busy giler giler. Korang mesti pikir bajetnye, macam dia sorang busy. Tapi taw tak busy ape???? Busy tido laa kawang kawang, hahahahah..... :P
First time tengok citer ni Miz dah kenal semua watak utama, hebat tak??? Heheh, lagi lagi si Yaya tu. Dahlaa tak pandai buat biskut tapi comey tu. Pandai tumbuk orang, garang, and kelakar.... best giler watak dia.
hai, nama saya Yaya
Tapi hari ni dapat jugak tengok citer tu dari episod first sampai latest sebab Wifi UKM macam jet pulak. Bahagia giler, sampai tak tido sebab syok sangat layan citer ni. Patut laa kazen sepupu Miz malas nak cakap ngan Miz biler kol ( kazen umo 7 tahun.... ) rupenye lagi best layan citer ni daripada sok sek ngan Miz.

Moralnya, rajin rajin la usha citer katun supaya korang ni tak membosankan bagi kanak kanak, ;)

24 comments:

Miss Dill said...

slalu terlupa cite kartun ni! tak penah dapat tgk episod penuh. haha!

terbaek!

Miss Dill^^

Kay Masingan said...

saya suka ninja boy...heheh

Miz Novexx said...

Miss Dill, tengok la kat Youtube then baca komen skali sebab sume orang bagi komen positif. Sume suka kot citer ni, tak kira umo... heheh


Kay Masingan, Miz layan ninja boy masa muda dolu dolu.... ;)

nelly said...

Nelly sangat suka !!!

IJAT360 said...

semangatnya sampai profil pic FB pun katon boboi boy..hihi ^^

niey nakal said...

cartun pcoyo pnh tgk x??? lg comel..huhuhu

Miz Novexx said...

nelly, terbaekk punya...

IJAT360 : ni peminat tegar BoboiBoy, hahaha

niey nakal, suka gak sebab Pocoyo pon comey tapi Pocoyo lelaki takde pempuan... Boboiboy ada Yaya
wink wink ;)

AdaApe..? said...

best ke tgk boboiboy??xpnah tngok pn...
huhuhuhu

apik pehe said...

haha..tiap2 petang tunggu makanan bersama si dia..apik akn tgk citer ni dulu kt kafe..hahaha

Nonie said...

nk tgk jgk............:)

Henry Zackery said...

saya suka Upin Ipin :)

GEMPAR !! Amir Diramalkan Juara Maharaja Lawak

Black_roses92 said...

hai..nama saya yaya. sdap kan kek sy?? haha..

mmg best layan cite kartun nih.. haha..release tension, kan?? ;D

tiefazatie said...

hye kamu!

mykhalis said...

yup..sampai semua orang nak komen biskut dia tak sedap pun tak berani..hehe..animasiun mudah je nak faham

Raji berkata said...

hohohoh btol2 ak pun suka gak
mcm upin dan ipin gak
comel dan klakar ^^

atiey azha said...

haha ! comel kan . macam dah bersedara lak ngan upin n ipin . heheee

http://putrisayangkamu.blogspot.com/

Mr iz said...

best woo..layan cite ni..he he he .karektor dia lawa ...sempoi...animasi negara kita semakin bagus...he he he.... bangga ni...

Cik Itam @ ira said...

xpenah tgk pun lgi katun ni..

aisya said...

first time dgr pasal kartun ni.. almaklum lah, org tak kenal ape tu tv.. hehe

GiveAsh said...

ada ke katun ni..aku tak tahu pun.. rumah tak de tibi..huk huk

Shamsuddin Amin said...

btul2 cumil la cik yaya tu...^^

misluvcoklat said...

ahaha..boboiyboy nih best..
sy pon layan gak..
terbaikkk!
X)

Abang Stalker said...

azwa a.k.a yaya ;)

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

haha..suke benor yeee!!