Tuesday, June 21, 2011

Cita - cita

Semua orang ada cita - cita sendiri kan?? Setat dari dia pandai berfikir sampai la tua berjanggut. Sepanjang masa membesar konpem kerat jari cita - cita tu mesti berubah. Kejap nak jadi tut kejap nak jadi tet. Macam macam.... 
saya buntu~~~
Hari ni Miz nak kira balik berapa cita-cita yang Miz penah berangan dulu... ( pinjam mesin masa dari Doraemon )

SEKOLAH RENDAH
Umur 5-6 tahun, teringin nak jadi doktor sebab kaya... boleh pegang jarum dan boleh paksa orang makan ubat
dapat kawen ngan doktor hensem....
Umur 7 tahun +++ nak jadi cikgu, pergh!! sangat best sebab boleh rotan murid murid
Umur 10 tahun +++ teringin nak jadi TUDM sebab masyuk tengok diorang praktis bawak pesawat... ( lagi satu boleh buat pertunjukan )
Umur 12 tahun +++ nak jadi saintis, kebetulan masa tu subjek Sains macam ok jer

SEKOLAH MENENGAH 
Time ni tengah mengalami fasa memberontak, dah lupa nak jadi apa.. best dapat ponteng class, PREP... blablabla...
Umur 15 tahun dah sedar sikit, sebab nak PMR. So kena skor betul betul sebab nak masuk Emaresem BITARA
ni sekolah yang sangat best...
Umur 16-17 tahun, berangan nak jadi engineer sebab terpengaruh dengan Uncle yang ambek Chem Engin.

MATRIK
Nak jadi pakar diet.... bersemangat sampai masa isi borang UPU letak kos Dietetik paling atas

Sekarang~~~
InsyaAllah, kalau boleh harap harap yang ni berkekalan dan tercapai, Miz nak jadi ahli botani pulak.... Amiiin

Psssst.... apa pulak yer cita-cita korang?? Hmmm... teringin nak tahu

19 comments:

Far8 budak baik said...

aku dulu..cita2
nak kawen ngan citi
nurhaliza tu..
hahahaha..=p

Miz Novexx said...

biar betik??? bhahahahah

Abang Stalker said...

cita2 abg nk tunaikn impian abg bru la abg tutup mata dgn tenang. :)

hana nabihah said...

cecite kite err rahsia lah..hee..moge apa yang diimpikan tu tercapai oke ?

cik pulau said...

dulu sampai sekarang..
cita2 cik pulau setia nak jadi cikgu..
n insyaAllah..
tak lama lagi posting..^^,

Nurul Eiman Hikmah said...

dalam hati teringin sgt nk jd cikgu tapi cm susah..jadi petani je lah! =)

YanaMIB said...

dari kecik mmg nk jd engineer sbb nk ikut ayh..alhamdulillah skrg tercapai cita² tu ^_^

ParkAir said...

Aku nak jadi Perdana Menteri. Tapi lepas tengok orang politik ni terus cancel.

Raji and Yeen said...

skang amik kos Dietetik eh? ;D
wish u best of luck..
ak dlu mse kcik cita2 nk jadi askar tapi sbb ak xsuka kawat jadi ak tukar

Miz Novexx said...

kepada semua semoga cita2 anda tercapai, InsyaAllah

Kak YanaMIB : congrates sebab sekarang dah jadi seorang engineer ;)

Raji and Yeen : aku skarang amek kos Plant Biotechs laa, takde rezeki kot dalam bidang diet (^_-)

apik pehe said...

kalau tanyer apik sekarang..apik memang dah ader target..maybe akan jadi programmer,web developer atau paper la yg berkaitan koding dan komputer..heheheh

ain najwa said...

smoga tercapai la cite2 tuh azwa...uit...gmbor Mrsm Yt Besut xmo ltk ke???HAHAHHA:P

Shawn Razaleigh said...

hahaha. byk nya cita2 lu.



gua follow lu lah :D

Abang Stalker said...

impian,nk kwin dgn azwaliza?hahaha o.O

masyiu said...

hahaha...budak2..memg banyak cita2...btw gudluck dear...

dill said...

haha! cite2 saye kadang2 mcm lawak lak bile ingat balik

dill.

Benrauf said...

kecik-kecik nak jadi ultraman. lepas tu nak jadi usahawan tani. lepas tu mak suruh jadi doktor. skarang jadi engineer.

Bella Bell said...

ehh.. cita2 kita masa sekolah rendah sama la dear.. hehehe!!~


aminnn.. semoga cita2 sekarang tercapai... :)




^^

Abang Stalker said...

nk jd penyiasat 'conan'.x trcapai,bt blog letak nm 'abg stalker'.