Tuesday, June 7, 2011

Laksa Terengganu

Dah lama tak blogging tetiba jer rasa macam dah tak reti nak update apa.... So hari ni Miz nak story pasal makanan. Sangat sedap, serius dah 20 tahun hidup ni lah laksa yang paling sedap Miz penah makan. Korang selalu dengar laksa penang, tapi sebenarnya setiap negeri ( certain jelah ) ada laksa sendiri. Contoh laksa kelantan, and laksa terengganu.
sedap kan? Cakap laaa sedap
Miz tak suka makan laksa tapi lepas pekena laksa yang dimasak cara kampung, Pergh!!!!! sedap giler. Terus suka siap menambah lagi.
Laksa ni dimasak oleh mak kawan Miz, rasanya lain daripada yang kat kedai sebab mak kawan Miz tu masak guna resipi turun temurun. Cuma family dia jer yang tahu, heheh.... 

Psssst!!!! Syok giler cuti lama tak payah risau pasal tiket. Kepada kawan kawan yang baru daftar masuk baru2 ni, cepat cepat la beli tiket bas, karang takleh balik raya...... kahkahkah (-_^)


8 comments:

Abang Stalker said...

pergh..brlagak.mentang2 la dia cuti lme..laksa sdp bkn main?cuba tny kwn MN,myb ada ltk perasa tmbahan..hihi.'perasa laksa'.da bole di dpti di stokis2 berhampiran. :P

Raji and Yeen said...

hohoho ak pun ske gle laksa kampung owh.. klo kt food court tuh xbaper minat sgt xD

Miz Novexx said...

Abg stalker.... nak berlagak jugak, tau r jeles dia tak cuti wakakakakakaka

Raji and Yeen, yang kat food court tu ciplak kan??

zie~azharizalira'z said...

wahh,, nmpk sedap, ! laksa~~my feveret !!~^^

Nonie said...

nonie dr kecik xleh mkn laksa..xkira la laksa peneng ke..laksa johor, kelantan ,terengganu semua xblh..

da rugi 1 nikmat makn..hehehe

qlah said...

salam ,
wah .. laksa , kalau qlah , minat kuah laksa je , ehhe .

*first time masuk sini , salam perkenalan ye ;)

hana nabihah said...

laparnye tengok mangkuk laksa uh -__-

munGe سلواني said...

pergh..memg sedap kot..siap mimpi2 lg pas mkn..dasat woo