Thursday, June 30, 2011

Luahan Hati Botak

Hai, nama aku Botak. Jangan panggil aku Naim sebab aku benci. Kenapa aku benci, sebab nama tu dekat sangat dengan nama Daim si budak debat tu.

Umur aku 17 tahun, aku masuk Sekolah Wira Bakti ni sebab.... argh ada la. Citer lama, malas aku nak ingat balik.

Aku kat sekolah ni memang femes sebab aku ni House Captain, budak budak semua takut kat aku. Warden pilih aku jadi House Captain sebab aku ni macho, hensem dan lagi satu sebab aku ni botak. 

Korang semua tak tahu satu rahsia. Ni aku nak bagitahu, dulu aku ada awek sebelum aku masuk sekolah ni. Aku memang sayang lentuk ngan dia. Aku tak syok sangat pon kat Zakiah ngan Nadia tu, aku tipu tipu jer nak usha diorang.

Dia memang baik, aku sayang gila gila gila gila to infinity kat dia. Kalau tak kerana pengawas bongok tu aku takkan masuk sini. Kalau aku tak masuk sini, konfem aku boleh bercintan cintun lagi ngan dia.

Sebab rindu bangat kat dia, hari Senin tu aku masuk senyap senyap ofis Tuan Raja. Sekali aku tengok laptop dia tengah on. Siap online Facebook lagi tuh.
Aku ambik kesempatan bukak Facebook awek lama aku, saja nak skodeng dia balik. Bila aku bukak page dia, mulut aku terbukak luas.

Sebab apa, sebab ni.......
Kau tengok la, aku duduk kat sekolah Juvana ni baru setahun dia dah letak profile pic dia dengan mat saleh mana tah. Gila kentang!! Mengamuk sakan aku, aku pon terus blah je dari ofis Tuan Raja.

Aku asyik teringat je gambar tu, sampai menyirap darah aku. Sekali aku nampak Ayam, aku pun pukul dia. Sebab tu korang tengok aku pukul Ayam malam Senin hari tu, sebab aku tengah bengang ngan awek aku tu.

Semalaman aku duk pikir pasal dia, fuhhh penat otak aku pikir apa hubungan diorang dua ketul tu. Awek aku duk pandang mat saleh tu, mat saleh tu pulak buat muka malu malu.... Grrrrr!!! Aku duk pikir pikir pikir dan pikir. "Wawa kenapa buat Botak macam ni???", aku mengeluh sorang sorang.

Nilah keje aku, sampai sekarang. Macam mana rambut aku nak tumbuh kalau duk pikir masalah ni je 24 jam. Sampai ke tua la nampaknya botak kepala aku~~~~ pfft....

37 comments:

dill said...

saye suke bace entri ni! hihihi

dill.

Paan Sabri said...

hahahaha, wawa giler...

Miz Novexx said...

miss dill : tenkiu

Paan : aku tau kau percaya cerita ni, senyap2 sudah, bhahahah :P

Abang Stalker said...

hahah..perasan-tan :P

cucu umie said...

kelakor2..boleh plak mcm gitu ea..botak pon reti awex lh..huhuh

zie_ira said...

ahahaha,, amboi,,botak muka legend hati cutee rupe nye,,hehe

mia.azlin said...

ololo comelnye post niiii <3

Abang Stalker said...

kpd lelaki2 kt luar,klu nk ngurat azwa,sila la botakkn kepala kita. ;)

sabella mohamad said...

fehh
ala ala hawt gituu

Miz Novexx said...

Botak jiwang yer, jangan ingat dia suka belasah orang dia takde awek... bhahahahah (^_^)V

muhamad hanif said...

apa ni-apa ni..

HAHAHAHAHAHHAHAHAHA

omai.n i k l i s a said...

hahhaha, terbaik ah!

Wanie said...

wah, menarik! cerpen pendek ke ni?hehe..

Benrauf said...

nasib baik aku ade rambut.

cik-terompah said...

sengal la ko nih.. hgahaha

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

botak ~ muka legend ati kiut ..haha

KecohAbes said...

hahah! xbleh bla..tp nice idea..kekeke! lyn jgk juvana ekkk~

ika said...

amboiii MN!! nie mmg fanatik botak nie! siap de entry tuk die...hahaha~ sengal plak tu~ ish2...

Nabilah Nor Azlan said...

siott...dalam hati ade taman

hana nabihah said...

OMG OMG OMG !!!!!! berani2 botak ada azwaaaaa ..nak kne ni :D

ibnubaba_04 said...

haha..jiwang giler botak..tapi aku minat kt ko botak

Mama Gee said...

heheeh botak2 ni mmg mama ske...
haha...

senyumSOYA said...

botak macho ~ hehehe

Raji and Yeen said...

hahahaha siannya kecewa smpai rambut pun tak nak kua =.="

Nur Sulastri said...

hehe, nice one. terasa macam baca cerpen :D

cik ungu said...

ok..

kenapa aku rs macam aku sorang je blur bace mende neh..

aghh streess!!!

Izzaty Ishak said...

Botak ni muka ganas, dalam hati ada taman rupanya.

Mr iz said...

he he he he... botak pun layan syahdu jugak tu... he he he... botak ni bikin aku gelak sorang sorang ni.... gelak senyap je ni..kang kalu gelak besar...he he he...haru hijau di butnya...he he he... juvana oh juvana

cikpuanWani said...

Hahaha :D keLakar !

Abang Stalker said...

mlm ni abg g pukul botak,amek awek org plk -.- azwa,pesan kt botak.Jaga2 la,abg long fiq da nk mai.

Bella Bell said...

hahhhaa.. ok.. cerita ni sangat comel! hehehe!!~




^^

apik pehe said...

hehee..entri khas untuk botak..peminat botak ek miz?

Miz Novexx said...

yelaa.... sayang Botak slalu, kahkahkah

Abang Stalker said...

Abg da kasi settle si botak tu.Smlm dia minx ampun kt kaki abg.Pdn mke dia.Bru dia knl abg long fiq.huh! -.-

Abang Stalker said...

ada hati lg si botak nk melawan eh.smlm da kne tapak,x puas lg r tu.ok..xde hal la.kim slm maut.baik korg berkasih syg mlm ni.sbb esok dia da kne bantai.haha

khairul akmal azman said...

gua pun nak botak gak la.hehehhe

Atika said...

perghhhhhh semangat seyhh BOTAK BOTAK BOTAK :p