Thursday, June 9, 2011

FASHION ORANG KITA

Best betol kan cuti lama, boleh jalan jalan dengan senang hati ( tak payah mikir pasal exam and study ). Dan yang paling penting boleh tengok gelagat manusia.... heheheh. ( Actually, Miz tengok gelagat orang untuk buat pedoman yer... ) <----- cover line

Okeh, apa yang Miz dapat tengok and buat conclusion is orang kita berfesyen tak kena tempat lor... bukan semua tapi ada la. Buat apa nak berpesen pesen kalo dikutuk orang. Ini betol betol taw, ada skali tuh Miz jalan jalan ngan membe then kitorang dengar si A kririk cara si B berpesen. Hah sudah!!

Sebagai orang melayu, Miz rasa kita kenalaa berpesen ikut keadaan kita. Bawah ni contoh pesen yang tak patut kita apply tapi nak buat kadang kadang takpe kot... pikir sendiri la

1) Mafela
memang la pakai mafela nampak smart, tapi.... tak panas ke? 
2) Legging
    Nampak hot je kalo dipakai, tapi masalahnya bahaya untuk 
  wanita. Meleleh air liur lelaki tengok.
model ni pakai tak nampak seksi sebab dia takde selulit
3) Boot
    Kalo pakai boot pon nampak kool and trendy tapi kat negara
  kita.... Tak sesuai laa. Bukan apa, sebab boot ni sesuai untuk orang
  yang kaki panjang. Model pakai cun la, kan kan?
see!!! kaki dia panjang and kurus, cun la pakai
4) Skirt ketat
    Pelik nengok orang pakai skirt ketat. Tak segan ke tayang selulit, 
  pheww~~~
Moralnya, pakai apa pon asal sesuai tetap nampak trendy dan cun... hehehe

14 comments:

Abang Stalker said...

haha..ada bju,ada seluar,ada kasut.da le..jnji tutup aurat.nk brpesen2 sgt bt pe.pki sarat2 cmtu,sebijik sakai.

dill said...

kene sedar le kite ni duk kat negara khatulistiwa. dok pakai pelik2 watpe. dera diri sendiri je. huhu

dill.

tikin said...

btul tu..nk buat pe la berpesen2 sgt..eii,paling tak ske tgk org pakai legging..kalo dh sangap nk pkai,pkai kt umah dh ler..seksa tgk orang pkai legging..cm haper jer..

Siti Zaleha said...

fesyen tutup aurat kan ada...pakai tudung tu biarlah labuh dan menutupi dada ye...berubah kearah kebaikan...;)

Nonie said...

berpesen blh..tp jgn terlalu over.kna sesuaikan ngn keadaan dan mjlis.y penting ttup aurat :)

diana said...

kesimpulannya kalau ada selulit pakai ketat2 tak cantik..heheh

Mr Danel said...

yeah itu yg segan nk tgk! leggin uh.waduh3...septi minah jebeng! hehehe

tak suka2...

savethisblog said...

kite mane bole tiru..org kt lua negara pakai mafla,thight ngn boot tu utk sesuaikan ngn cuaca sejuk dorg

Nur Ayuni said...

ramai nak g duk oversea. erk

Aida Omar said...

pakai baju kurung atau blouse pon cun ape :)

hana nabihah said...

less is better :P

apik pehe said...

huhu..legging tu takleh blah..smpai nmpk bekas spender..hehhee

En.Perghh said...

haah *xde idea nak komen ape tapi nak komen gak

i am S!L4H.. said...

sy suke tgok org pakai boot. heee

adehh legging tu sgt x sesuai dipakai. errrr