Wednesday, July 6, 2011

BABAK PERTAMA

Pada satu hari ( hari Isnin ) Botak keluar jalan jalan dengan Panjang, Fit dan Ayam sebab nak temankan Fit beli barang. Tak tahu barang apa... Masa tengah tunggu budak tiga ketul tu, Botak pun pergi tandas sebab nak lepaskan hajat. Tiba tiba, dia terpandang....

"Babak Pertama bermula, saatku terlihatmu..." ( pasang lagu tu )

Botak : Alamak, ada awek pulak depan toilet tu. Nak usha la, "peeeewiiiiit"
Awek : Pehal mamat ni duk suit suit orang, dohlah botok ( awek ni ada problem sikit bahasa Melayu tapi terer bahasa Ganu ) Grrrr.... ( sambil jeling )
Botak : Pergh, jeling manja pulak.... ni bagi Greenlight la tu ( Botak pun pergi kat awek tu )

5 minit masa perjalanan Botak

Botak : Psssst.... psssst....
Awek : Eh, nak kencing ke??
Botak : Macam mana dia tahu ni ( monolog dalam hati ). Errr, ha'ah tapi tak tau toilet kat mana ( sambil garu kepala yang botak )

Tiba tiba, Awek tu pun keluarkan something dari beg dia...

Awek : Nah, ambik ni
Botak : HAH!!! Nak buat apa???
Awek : Tadi cakap nak kencing, ambik laa
Botak : Tapi..... takkan awak nak suruh saya kencing dalam plastic bag???
Awek : Padan muka!!! Toilet depan mata tak nampak, kencing je la dalam beg tu...
Botak : Hihihihihi... ( gelak malu ) Apa la awak ni, malu saya
Awek : Hmmmmphhh..... Babai

Botak yang tengah pening pening lalat baru perasan Awek tu dah lari tinggalkan dia sorang sorang, so dia pun teruja kejar Awek tu sampai semput.

Botak : Awak, tunggu!!!
Awek : Apa lagi, tak kencing lagi ke???
Botak : Nak kenal boleh
Awek : Cehh, cakap la awal awal... Tadi cakap nak kencing, grrrrr
Botak : Heeee... sorii ( senyum sambil buat muka comel )
Awek : Adussss Saleh!!! Giler comel dia senyum, macam Johan Asari ( monolog dalaman )
Botak : Yang awak senyum tu kenapa?
Awek : Sebab awak comel... opssss ( terlepas cakap )
Botak : Awak puji saya comel?? ( nada eksaited )
Awek : Mana ada ( tengah blushing )
Botak : Eleh.....

Inilah detik perkenalan Miz Novexx dengan Botak. Sekian..... :) *dongengan semata mata

IKLAN JAP
  • Kepada iPai, Cundaa, dan Wanie, berani korang kacau Botak ngan Bumblebee yer, siap la korang.... :P
  • Tak sabo nak tengok kazen kawen ;)

32 comments:

khairul akmal azman said...

tq awk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tq bini botak!

Wanie said...

haha..pandai betul budak ni buat cite eh..

tapi konpius gak..
betul ke cite ni?
botak tu 'pakwe' ke?
xpun rekaan je?keke

p/s: kite jadi madu nak? :P

Miz Novexx said...

welkam2x... malu pulak panggil bini botak ( padahal dlm hati berbunga... )

Miz Novexx said...

@Wanie
awak percaya tak? Kalau percaya betul la tu...
what!!! jadi madu, NO WAY.... haha :P

Abang Stalker said...

hahahahaha...babak yg agk ngeri sbnrnya ni. ;P

dill said...

oh. baru ingat nak ayat itu budak botak. lalala~

dill.

muhamad hanif said...

curaaannnggg !!!!!!!

Abang Stalker said...

BOTAK yg sengal~lalala

Miz Novexx said...

Abg Stalker : xde pon babak ngeri disitu

Dill : oh, tak sempat laa... kesian

Anip : curang demi botak takpe.. lalala

mia.azlin said...

ecewahhhh :p

tak sbr nk tggu babak kedua pulak.
kahkahkah..

i am S!L4H.. said...

ni cite btol ke tetipu? =p

Nur Sulastri said...

alolo, sweetnya detik mula2 kenal dia :D cepat2 la update bab seterusnya ;)

apik pehe said...

hahhaha...macam2 cerita la budka ni..pok sedas kang

sabella mohamad said...

welk welk
haha

Miz Novexx said...

alamak.... ekceli citer ni bukan bersambung, tajuk dia "Babak Pertama" taken from lagu tema citer Juvana.
So takde sambungan, soriii sesangat (^_^)V

zie_ira said...

alolo,,sweett nye perkenalan botak n miz novexx ni,,ira pon blushing sme time bace ni,,*_*

misspurple said...

haha chumeyh !! err..sbnarnya awk pon mmg nak kenal ngan dia kn ? ceh malu2 plak =)

iPai said...

gila ganas suruh kencing dalam beg .. hahahaha

iPai said...

ala, suka hati r nak kacau .. hahah ..

dia sibuk dgn kazen kawin kita ajak cundaa dan wanie kacau abg botak kita .. jalan2 pergi tengok penyu tepi pantai .. uhuhuh

Aisyah Aina said...

tak sangka botak macam ni...tiba2 suka botak pulak :D

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

nk tencing ...huhu :)

masyiu said...

zzzzzzzzzzzzzz..............

cik pulau said...

weeewiiitt..^^,

Abang Stalker said...

haha..mud azwaliza azman semggu 2 mggu ni len mcm je la.mmg betul2 jth cinta ni.nti abg jmp si botak,abg smpaikn la salam cinta,rindu,syg pd dia eh. ;)

Abang Stalker said...

baik kn?tgk org la kn.. ;) klu abg jmp mn2 lelaki BOTAK nti abg smpaikn salam dr azwaliza azman.haha

Acik said...

citer rekaan ke citer benar ni?

ayanuts said...

he..he..sweet :)

Bella Bell said...

hahahhahaha.. ok.. sangat sweet cerita ni.. tak habis2 botak dia ea.. hehehe!!~




^^

i am S!L4H.. said...

tuan blog, hee. x bls komen dh ke?alaaa

Miz Novexx said...

sorii silah, tak sempat nak balas satu satu.... soriii sesangat ek ;)

ika said...

MN nie dah mabuk la...haha~ mabuk ngn botak die tu...ish2...nak rampas la nnt...:P

iPai said...

kaco abg botak dia lagi .. wakakaka