Sunday, July 24, 2011

JADI KAKAK MEMANG BEST

Entri ni untuk sape sape yang ada adik je. Ramai kan yang mengeluh bila jadi kakak sebab kena mengalah la, kena basuh berak adik la, kena babysister la... bla bla bla...

Kenapa nak mengeluh? Padahal jadi kakak adalah benda paling best kat dunia. Seronok kot! Tak percaya?? Cuba lah kat rumah aksi ini,

Situasi 1
Kakak : Wan, lapor ah. Gi goreng telur sebijik, kawe nok makang nasik
Adik : Olohh ( alah ) malas weh
Kakak : Kalu dop orang taknok beli jam ke mung
Adik : ok ok...

Situasi 2
Kakak : Wan, tolong buang sampoh ni
Adik : Jauh ah, bakul sampah ada kat bawah
Kakak : Kalu dop kabo ke mak pasal tadi...
Adik : Holah holah...

Situasi 3
Kakak : Wan, nok pen ni buleh?
Adik : Eh, banyak hensem... mahal ni
Kakak : Okeh, tak jadi nak belanja Mekdi
Adik : Ehh, ambik la ambik la

Situasi 4
Mak : Sapa yang tumpahkan air ni??
Kakak : Wan mak, dia la tadi minum dia kan mulut bocor tumpahlah air tu
Adik : Weh, bila masa orang buat
Kakak : ( Buat muka mengugut sikit )
Adik : pfft!!!!

Situasi 5
Kakak : Der, alang alang nak keluar tu beli la tshirt satu ye
Adik : Takdop pitih
Kakak : Kabo ke mak pasal awek mung...
Adik : Grrrrr!!!! Yelah.... ( sambil hentak kaki )

See!!! Kan best jadi kakak (^_-)V



p/s Macam mana ni, dia tak suka la Botak jadi abang ipar... adesss

38 comments:

Wanie said...

teringin nak ade adik..
tapi takde adik betol..hmm

muhamad hanif said...

HAHAHAHAHHA,


untunglah adik ada awek, akak single..

misspurple said...

haha a'ah mmg untung jadi akak tpi bab capel2 2 besenya adk nsa yg ugut nsa :(

muhamadsufian89 said...

nak jadi akak jugak!!!haha

mia.azlin said...

wahh bnyk situasi ugut mengugut ni ! ahahahahah :D

belog|amiyo said...

jadi abang lagi best! haha.

pandangkedepan said...

best2...slalu sruh adik tlong buat kan air...:P

Mohd Izzar said...

kejam giler..hahah

KecohAbes said...

buli!

Gua Tertidur said...

nasib baik gua takde kakak! har har har...

Ezay Hadry said...

haha macam same je kakak ezay wat cmtu kat adik2 ny yang baik n rajin ni..ngeh3..nsib jadi adik laki..adik ppuan je yg slalu kne...

vampire's lovex said...

bestttt gila jadi akak..hahahaha

dill said...

haha! comel ah. saye ade tiga adik yg boleh dibuat mcm tu!

tapi masalahnye sekarang, diorang lagi besar daripada saye. dem!

dill.

Suhazli said...

nak jadi abg!!tpi best gak jadi adk..boleh ngade2 ngan abg n akak..hahaha

Faraa Eiman's said...

ok , haha , gua da pnh rase coz gua pon kakak , kahkah

♥Aien Najwa♥ said...

hihi..2 amek kesempatan nmenyew..aien xsmpy hati pulak wt kt adek aien cm2..kikikiiiii..=))..

saiazuan said...

best ke? jd abng xpernah best ~_~

abglan said...

Siap la kakak... esok kena penggilan hangit!

nawal addina said...

jahat ! haha

serius , time adek ade grm . saket hati ! tp time dia tade , snyi . tercari2 . kan ?

Aisyah Aina said...

hai kakak....kahkahkah

dia tak terima botak...kesian2 :D

ILA HonEyBuNNy said...

haha...jadi kakak memang best....

dapat buli adik2...shuker3...hehe...

Scya Lollita said...

tak pun . nt adik kata ,
"alaaa awk kan kakak"



T_____T

teha said...

hahah ! mmg syokk kalu jd kakak :)

Bigdaddyz said...

amboi bukan main lagi...:)

kotak bulat said...

akak suka mgugut.. heheheh

Nonie said...

hehe...nonie ske jd kakak,y penting adik2 xberani nk berkasar ngn kakak..hehee :)

btw..really miss u miz =P

nelly said...

betul2 !
selaluu buli adik .hahaha

apik pehe said...

huhu..apik nk suh jugak laa

syrupmasin said...

sep sikit..buli ade mmg best :D

..hizamirahim.. said...

hehe.
ada pro & con.
:)

cik tikah said...

hahahahaha.. kes buli dh nie. haha..

sis eiyan azian said...

betul2 tu... hehehe..

kubigomofm said...

zalim la kaka dia hahaha

amir aizat said...

kejam nii,haha

ika said...

haha~ betul2...jadi kakak memang best la...semua menda leh men ugut2 tau...^.~

lilypelangi said...

jadi abang akk memang best .

jadi adek slalu kena . huhu =,="

Abang Stalker said...

ahahah :)

kakak kaki ugut.nsb baik la MN x jd adik abg.klu x mmg lg dasyat la..


lalalala~

YOUsoF said...

Bukan abang botak : nasib baik aku tak pernah try kat adik aku dulu..... tapi dengki² sikit tu mesti la ada kan.. ;D