Tuesday, July 26, 2011

Rugi Tak Tengok

Ingat lagi cerita feberet time bebudak dulu?? Masa tu tak kenal lagi apa tu Upin Ipin, tak kenal ape tu berukband... tak kenal sume benda lah senang cakap. Masa kecik tahu tengok cerita feberet ni jer.

Ni list cerita feberet zaman kecik kecik dulu, diulang 'kecik'

1  Barney and Friends
Bujur oren : Demi lovato n Bujur hijau : Selena Gomez
  memang tak boleh miss cerita ni, sebab suara sengau Barney tu menggoda jiwa

2  Teletubbies
    Oh cerita ni best sebab selalu ada aksi tunjuk perut ( yang kaler hijau tu )

3  Usop Sontorian
    best sebab si Usop tu rambut botak... erk botak???

4  Power Rangers
    kalau tak tengok rasa nak nanges je, sebab bertimbun mamat hensem ada

5  Sailor moon
    malu nak cakap, tapi katun ni feveret semua budak pempuan kot zaman tu... sekarang dah tak layan, maluuuu


6 Big Bad Beetleborg
hahah, nasib baik Gua Tertidur yang ingatkan, dah lupa pulak pasal citer ni... yang ni lagi best sebab ada Drakula hensem. Nak tahu lagi banyak pasal citer ni sila klik kat nama tu ;)

Oppppss, lupa... apa cerita feberet korang??? 

46 comments:

Ezay Hadry said...

ezay pun suke tengok sailormon..haha sape ckp budak laki tak suke..kantoi dahh...
dragonball tak pernah miss tau..hehe
teletubbies suke mase show die dah nak abis..ada sesi2 babai lagi..

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

kite suka thundercat ..huhuu


excellence!

anis said...

x ske barney..coz law tgok cite 2 mase kecik...anis juz tgok ending mse lagu 2 jew..hihi..=D

cite yg len sume feveret..hihi

H.J said...

saya suka tengok citer sailormoon je..haha

tiqa ramlan said...

kite sangat addict dengan sailormoon zaman kekcit dulu..heee~

Abu Huzaifah said...

haha... lps citer sailormon ni.. cite dragon ball... so.. tak pnah tinggal.. hehe

saiazuan said...

usop tu super fav.. mana pegi la ek crita tu... bnyk prmainan dulu2 dlm ctr tu.. klu bdak2 skrng tgk msti nk cuba...diorng tau men ps3, facebook je.. xtau game2 kte dlu :)

ORLANDO AHMAD said...

gua suka cerita tamil padayapa lakonan rajinikanth... hahahhaha ultraman la faveret gua. Tapi zaaman skang ni gua nengok kartun2 makin mengarut macam kartun hagemaru, ptuiihh

dak eina said...

usop sontorian plg best!!

selendang merah said...

hehe...dalam senarai 2 ada 3 cetita yang selendang suka...best2.

misspurple said...

nsa suka teletubbies !!! tau ? nsa penah digelar as teletubbies sbb nsa tmbam and boOlat cam teletubbies 2..kiut,what ? hahaha :P

apik pehe said...

pelikkan sailormoon tu..da la pakai skirt pendek giler..tapi masa lawan..tetap tak terselak..haahhaa...

apik suke dash and kuro..yang lawan kete mini tu

masyiu said...

wa~~..rindu lak..hehe..dlu pagi sabtu n ahad dah dok depan TV...bersiri2 citer tengok...rindu lak nk tengok usop, dragon ball, =))

Suhazli said...

suka doraemon..hahaha

hana nabihah said...

semua aku layan doe ! mmg gempak aku tgk tv masa kecik dulu :D

ZouL said...

sinchan..hahahah.

ILA HonEyBuNNy said...

wahahhaha...semua cerita neh ila tengok...

bestkan..masa zaman kita dulu..heheh...rindu la nak tgk balik semua cerita2 neh...ehheh

syrupmasin said...

alaaaa..mane cite along??

Gua Tertidur said...
This comment has been removed by the author.
Gua Tertidur said...
This comment has been removed by the author.
Gua Tertidur said...

haah! betol lah! gua memang layan sume cite ni..ade lagi satu cite! cite big bad beetleborgs!

muhamad hanif said...

aku suka juvana..


lallalalalalal =)

op anaz said...

Dragon Ball !! Yeah...

Wanie said...

tak suke cite barney tu..
omputih kan? hehe
kecik2 ske tgk doremon kot..

shida'R said...

antra byk2 suka tgk usop..xlupa gak ank2 sidek hehe ^_^

Muhd Aizie said...

CHOP! suara barney menggoda jiwa? ahahah, kelakar je aku dengar..

aku minta dragon ball degn pokemon beb ;)

Faraa Eiman's said...

haha , aku minat dragon ball dohh
cyes tak bkelip kalu tengok , kahkah

Gua Tertidur said...

http://semalamguatertidur.blogspot.com/2011/07/rugi-tak-tengok.html

Queen F said...

semua aku layan.. hehehe :D eh dragon ball tadak ka? itu pebret jugak tuh.. dengan doremon.. hekhekhek :D

0nenanina Vanilla said...

amboy cerianye blog dye.. dulu kecik2 suke tgk sailormon ngan dragon ball. haha

Abang Stalker said...

Usop sonto.. ;)suara yg singh tu kelakar.


lg satu keluang man..tp masa tu abg da remaja.

wkt kck2 dragon ball la kot..:)

teha said...

sy suke sailormoon :)

dill said...

tak layan sailormoon. hehe.

samurai x, dragon ball :)

dill.

Scya Lollita said...

cik scya voe usop !

dan

anak2 sidek weehuuuuuuuuuuuu !

Scya Lollita said...

cik scya voe usop !

dan

anak2 sidek weehuuuuuuuuuuuu !

amir aizat said...

power rangers!

kim heeruul said...

power ranger mmg gua tak pernah miss..^^

Gua Tertidur said...

har har har! bru syok..gua xpnh miss cte tu..time tu gua darjah 5 ke 6 tah..xigt dah..huhuhuhu

Mr iz said...

he he he... gaban ... thundercat...smurf.. he he he banyak lagi tu...he he he he...

Ema Razali said...

power rangers is the best! heh heh heh :3

vampire's lovex said...

sailormoon n peaches...ko tahu tak cter tu ??? peaches kalau x silap tajuk dia,,ala2 sailormoon gak..

hahah

YOUsoF said...

Teletubies aku suka tengok sebab tempat dia cantik. barang pun comel².. ;D

Usop sontorian pun sangat layan, sebab dekat di hati heheh.


TOMATOMAN pun terbaik!

ika said...

sailormon n tomatoman the best!!! tomatoman...tomatoman~ haha...

Ain said...

ouh rindu zaman kanak kanak ribena T.T

tia @ Ini Kisah Tia said...

kartun yang last tak pernah tengok . heheh !

FaRaH_fUnKa_WeIrD !! said...

teletubbies ^^

warna purple :P